Siverek Kaymakamından tarım göçü öğrencileri için özel çalışma

Siverek Kaymakamlığına atanan Aziz Gölbaşı, tarım göçü nedeniyle okullarında devamsızlık yapan öğrenciler için özel çalışma başlattı.

Siverek Kaymakamından tarım göçü öğrencileri için özel çalışma

Siverek Kaymakamlığı görevine başlar başlamaz, kaymakamlık binası önünde bulunan beton bariyerleri kaldırarak ilçede yaşayan vatandaşların taktirini toplayan Aziz Gölbaşı, mevsimlik tarım işçiliği nedeniyle, okullarında devamsızlık yaşayan öğrenciler için çalışma başlattı.

İlçede bulunan okullarda incelemeler yapan Kaymakam Gölbaşı, okul müdürlerinden özelikle tarım göçü nedeniyle aileleriyle birlikte çalışmaya giden ve devamsızlık yaşayan öğrenciler hakkında bilgi aldı. Gölbaşı tarım işçisi çocukların okullara dönüşünün hızlandırılması ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

’Eğitim ve çocuklarımızın geleceğinin inşası konusunda kaybedecek bir dakikamız bile yok.’

İlçe kaymakamı Aziz Gölbaşı,’ pandemi sürecinde okullarımızdan uzak kalan çocuklarımızın büyük kısmının okula heyecanla geldiklerini yerinde gözlemlediğini, ancak mevsimlik tarım göçünde bulunan ailelerimizin çocuklarının bu heyecandan geri kaldığını tespit ettiklerini belirterek ‘’ Eğitim konusunda ve çocuklarımızın geleceğinin inşası konusunda kaybedecek bir dakikamız bile yok. Ülkemizin geleceğe dair inşası için tüm ülkedeki çocuklar ve gençlerin önemli olduğunun farkındayız. Bu bağlamda okula gelmeyen her çocuğunda bu inşaa sırasında bize dezavantaj oluşturacaktır. Okullarımızın devamsız öğrenciler ile ilgili olarak özel çalışmalar başlatmalarını İlçe Milli eğitim Müdürümüze söyledim ‘’ ifadelerini kullandı.

Gölbaş, ‘Bu çocukların okula dönüşlerini hızlandırmak için veliler ile birebir görüşmelerin okullardaki idareci ve öğretmenler kanalı ile başlatılacağını belirterek ‘’ Siverek’imiz gibi 80.000 öğrencisi olan bir ilçenin tüm çocuklarının sorumluluğu omuzlarımızda olduğu bilinciyle her türlü desteği vererek çocuklarımızın yuvalarına okullarına biran önce kavuşması için her şeyi yapacağız ‘’ diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER