Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bot ve mont yardımları sürüyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların yaklaşan kış aylarında üşümemesi amacıyla 2 bin 500 bot ve mont dağıtıldı.

Rabve Vakfı ile İNFAK-DER iş birliğiyle bölgede başlatılan kampanya kapsamında ilçe merkezi ve kırsalında yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşılmaya devam ediliyor.

Yüzlerce üniversite öğrencisine verilen bursların yanı sıra çeşitli kaynak kitapları öğrencilere ulaştıran gönüllüler, yaklaşan kış ayları öncesi harekete geçti.

Bölgede sert geçen kış mevsiminde yetim ve ihtiyaç sahibi çocukları unutmayan vakıf ve dernek yöneticileri, 2 bin 500 bot ve mont dağıttı.

Kent merkezindeki bin 500 çocuğa ulaşılırken kırsaldaki çeşitli mahallelerde yaşayan bin çocuğa soğuk günlerde üşümemeleri amacıyla yardım eli uzatıldı.

Bot ve mont dağıtımının devam ettiğini belirten İNFAK-DER Gönüllüsü Serdar Gökmen, bölgede kışın sert koşullarda yaşandığını söyledi.

Yardımların çeşitli yollarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Gökmen, “Kent merkezindeki sivil toplum kuruluşları ve yardım gönüllüleri bu konuda bizlere büyük destek veriyor. Yardımları, engelli dernekleri, farklı yardım gönüllülerinin belirledikleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir aylık zaman zarfında sadece Siverek ilçesinde 2 bin 500 bot ve mont dağıttık. Öyle sanıyorum ki kısa sürede yaklaşık bin kişiye daha bu konuda yardımda bulunacağız. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Rabve İlim ve Hizmet Vakfı’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gökmen ayrıca Şanlıurfa ve diğer ilçelerinde de yardım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Derneğin yardım çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten gazeteci-yazar Şükrü Dolaş, “Bir gazeteciden öte bir Siverekli olarak derneğin ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kentimizdeki mazlumlara uzatılan yardım elleri durmaksızın çalışıyoruz. Malum bölgemizde kış sert geçiyor ve çocuklar üşümesin diye birileri herkesten habersiz gayret gösteriyor. Eminim ki yine birileri bunu suiistimal etmek için karalamaya çalışacak. Yıllardır aynı şeyleri tekrarlıyoruz, yapılan haberlerin amacı reklam değil, farkındalık oluşturmak, bağışçı sayısını arttırmak ve iyiliği yaymaktır. Bu noktada en büyük hassasiyetimiz, yardım yapılan aileleri ya da çocukları göstermemektir. Lütfen yardım yapanların ve bağışçıların şevkini kırmadan yorum yapalım.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER