Madde Bağımlısı Gençlere SODES'ten Yardım Eli

Madde bağımlısı gençler SODES merkezinde rehabilite edilecek "Maddeyi değil hayatı seç" projesi start aldı...

Madde Bağımlısı Gençlere SODES'ten Yardım Eli
Siverek'te faaliyet gösteren Siverek Bendi derneği ile Siverek kaymakamlığının ortaklaşa hazırladığı SODES kapsamında hazırlanan "maddeyi değil hayatı seç" projesi start aldı.

     İlçenin Güney mahallesinde iki katlı bir binada hizmete açılan SODES gençlik merkezinde hayata geçirilen projeyle ilçede madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çeşitli yaş gurubundaki madde bağımlılarının tedavisine başlandı.
       Siverek Bendi Derneği Başkanı Ahmet Koşak ile Merkez Müdürü Nurullah Uluışık merkezde yapılan çalışmalarla ilgi yaptıkları açıklamada şunları kaydettiler. "Merkezimizde çeşitli yaş gurubunda bulunan 10 kardeşimizin tedavisi psikiyatri uzmanı doktor ve iki yardımcı sağlık görevlisi nezaretinde sürdürülüyor. İlaç tedavisinin yanı sıra merkez bünyesinde açılan Bilgisayar, Ebru, Ney, hat sanatlarıyla gibi kursların yanı sıra geziler düzenlenerek özellikle birlikte yaşam öğütleyerek tedavilerine yardımcı oluyoruz. Merkezimiz Aralık ayının son haftasında hizmete girdi, merkez sıkı bir denetim altında bunun nedeni de dışarıdan her hangi bir maddenin içeri girmemesidir. Merkez sadece erkeklerin tedavisine yönelik olmasına rağmen bayanlarda da talep geliyor. Merkezde tedavi olmak isteyen bağımlıların öncelikle kendilerinin istekli olması gerekiyor, ailelerle diyaloğa geçip hastanın bağımlılığıyla ilgili bilgiler alıp bağımlılığın boyutuna göre tedavi ediyoruz.   Merkezin hizmete girmesiyle ilçede bağımlıların sayısal ve sosyal durumlarından daha net bilgimiz oldu merkezde genel anlamıyla Madde bağımlılarının Pisikososyal rehabilitasyonu yapılıyor" dedi. 


Haber: Lüfü Yalgı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER