Mirkelam: Başkanlık Sistemine Geçilmelidir‏

Mirkelam: Başkanlık Sistemine Geçilmelidir‏

Mirkelam: Başkanlık Sistemine Geçilmelidir‏

AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili Aday Adayı İş Adamı Mahmut Mirkelam, "Ülkemiz açısından artık varolan gömlek vücuda dar gelmektedir. Bu nedenle de bir an önce başkanlıksistemine geçilmesi gerekmektedir" dedi.


AK Parti ŞanlıurfaMilletvekili Aday Adayı İş Adamı Mahmut Mirkelam, 'Başkanlık Sistemi' ileilgili açıklamada bulundu.  Türkiye'nin hedeflerine ulaşması açısındanönemli olduğu için başkanlık sistemi konusunda ısrar edildiğini söyleyenMirkelam, "Bizde demokrasi içerisinde hızlı karar alma mekanizmasına ancakbaşkanlık sistemi ile ulaşılabileceği için başkanlık sistemi diyoruz" diyerek,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi önerisine destekverdiğini söyledi.


Mirkelam, Cumhurbaşkanı'nın"başkanlık sistemi" önerisinin ülkemizin gerçekleri açısındanzorunluluk olduğundan bu öneriye aday adayı olarak, destek verdiğini vurgulayanMirkelam, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibibaşkanlık sistemini şahsi bir arzu olarak istenilmemektedir. Başkanlık sistemiülkemiz için istenmektedir" diye kaydetti.


Ülkemizin 2023 hedeflerine,2071 vizyonuna ulaşması açısından önemli olduğu için başkanlık sistemikonusunda ısrar edildiğini söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayıİş Adamı Mahmut Mirkelam, "Bizde demokrasi içerisinde hızlı karar almamekanizmasına ancak başkanlık sistemi ile ulaşılabileceği için başkanlıksistemi diyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca başkanlık sistemi hep gündemdedir.Ancak hiçbir liderin bunu gerçekleştirmeye zamanı ya da gücü yetmemiştir. Ancakülkemiz açısından artık var olan gömlek vücuda dar gelmektedir. Bu nedenle debir an önce başkanlık sistemine geçilmesi gerekmektedir. Parlamenter sistemdehükümet, parlamento içerisinden çıktığı için parlamento içerisindeki dengelerleoynayarak, hükümetlerin düşürülmesini mümkün hale geliyor. Geçmişte ülkemizdebürokratik oligarşik yapı, parlamento dengeleriyle oynayarak, çoğu zamanhükümetleri kontrol altında tutacak bir imkânı bulmuştur. Millet olarak bununbedelini de yıllarca ödemek zorunda bırakılmış durumdayız. Başkanlık sistemiise tüm bu sorunları büyük oranda ortadan kaldırıyor. Başkan parlamentoya bağlıdeğil. Direk halk tarafından seçiliyor. Dolayısıyla parlamento içi dengelerlenasıl oynarsanız oynayın, başkanı, hükümeti değiştirebilmek mümkün değildir.Bunun önüne de ancak sistem değişikliği ile geçmek mümkündür. Bu sistem debaşkanlık sistemidir" şeklinde konuştu.


Mirkelam 'Başkanlık Sistemi'konusuyla ilgili seçim çalışmalarında halkın nabzını da ölçtüğünü belirterek,Urfalıların da 'Başkanlık Sistemi'ne destek verdiğini kaydetti. Mirkelam, yarınAK Parti Milletvekili aday adayları için oy kullanacak sivil toplumkuruluşlarından destek isteyerek açıklamasını noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER