Mirkelam: Türkiye, Hantal Yapıdan Kurtulacak

Mirkelam: Türkiye, Hantal Yapıdan Kurtulacak

Mirkelam: Türkiye, Hantal Yapıdan Kurtulacak

AK Parti Şanlıurfamilletvekili aday adayı Mahmut Mirkelam, AK Parti'nin gündeminde olan başkanlıksisteminin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye'nin hantal yapıdan kurtularakşaha kalkacağını söyledi.


AK Parti Şanlıurfamilletvekili aday adayı Mahmut Mirkelam, başkanlık sistemi ile ilgili yaptığıaçıklamada, 80 milyona dayanan ülke nüfusunun cumhuriyetin 100'üncü yılı olan2023'te 100 milyona ulaşacağını belirterek, mevcut idari, siyasal, bürokratikve parlamenter sistemle ülkenin başarıyla yönetilmesinin neredeyse imkansızhale geldiğini kaydetti.


Giderek tıkanan sistemiaşmanın en önemli yolunun başkanlık sistemi olduğunu dile getiren Mirkelam,"Muhalefetin iddia ettiğinin aksine kuvvetler ayrılığı daha güçlü ve netolacak. Hemen her ülkenin kendine has özelliklere sahip başkanlık veya yarıbaşkanlık sistemi var. Türkiye'de dünyadaki modern örneklerle donatılmış ancakbizim ülkemizin koşullarına göre dizayn edilmiş başkanlık ya da yarı başkanlıksistemi uygulanmalıdır. Adem-i merkeziyetçi bir yapı ile idari, siyasi vebürokratik açmazlar aşılarak, temsiliyet oranı artırılarak ve halkın yönetimekatılımı daha fazla artırılarak parlamenter sistemin getirdiği bugünkü hantalyapı aşılacaktır. Recep Tayip Erdoğan'ın savunduğu başkanlık sistemi, baştaKürt sorunu olmak üzere ülkemizdeki birçok demokratikleşme sorununa da kalıcıçözüm getirecektir" dedi.

 

"Çözüm süreci, bölgeninsiyasi iklimini değiştirecek"


AK Parti Şanlıurfamilletvekili aday adayı Mahmut Mirkelam, AK Parti Hükümetinin başlatmış olduğuBarış Süreci'ne de değinerek, " Çözüm süreci bölgenin, ülkenin ve hattaOrtadoğu coğrafyasının siyasi iklimini değiştirecek bir projedir. AbdullahÖcalan tarafından yapılan silahların bırakılması çağrısı da tarihi birsüreçtir. Barış süreci nihai sonuca ulaştığında, Ülkemizde ve bölgemizdehalkların, kurumların, inançların ve farklı ideolojilerin barışmasınısağlayacak. Demokrasimiz ivme kazanacak, Özgürlükler genişleyecek ve güvenlikkaygıları ortadan kaybolarak bölgemize yatırım başlayacak. Ben de bu önemli yoldaŞanlıurfalılara hizmet yapabilmek için bu önemli göreve talipli oldum" şeklindekonuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER