MISIR HALKI ALDATILARAK HÜRRİYETTEN KÖLELİĞE KOŞTU

Mısır Halkı 30-40 yıl su katılmamış diktatörlerle yönetildi. Halk Diktatörlerin birer uşağıyken, diktatörlerde batının uşaklarıydı. Resmi uşak değil yanlış anlaşılmasın gayri resmi. Onun için diktatörler halka rağmen siyaset yaparlar, politikalarını batı isteğine göre ayarlama yaparlar.

    Halk bu baskılardan bıkmıştı. Müslüman Kardeşlerin katkılarıyla ve Halkın isteğiyle, Arap baharı gerçekleşti. Beklenen büyük gün geldi. Diktatör yıkıldı. Bir yıldır Yönetim kendini toparlamaya çalışırken, çöken ekonomiyi, olmayan demokrasinin tesis edilmesi, diğer yaraların sarması, uzmanlık işi ve zaman isteyen sancılı bir süreçti. Bu zorluğu bilen batı zihniyeti. Bu süreci bitirmeden, senaryoların uygulanması gerekirdi. Çünkü bu süreç bitseydi. Halk refaha kavuşacaktı. Eskiye dönüşü istemeyecekti. Ancak halkı gaflette yakalayan büyük senaryocular. Doğan güneşi söndürmeye çalıştılar. Aslında kendileri tekrar mağaralara indiler. O güzelim demokrasi nimetini oyunlara gelerek, farkından olmadan elin tersiyle ittiler.

    Müslüman Filistin halkına nefes almasını sağladı. Bu İsrailli korkuttu. Bu hükümet başarılı bir şekilde bu süreci geçirmiş olsaydı. İsrail'in sonu ne olacaktı. Çünkü Düşünmeye başladığından itibaren Mısır Hükümeti sallanmaya başlanmıştı. Bu Hükümet, Mısır halkına olsa bile, İsrail'e zarar vereceğinden, bunun biran önce gitmesi gerekliydi. Batı zihniyeti timsal misali gibi, altan alta bu hükümeti oymaya başladılar. Hala gözlerini yeni açmış, demokrasi yaşı bir olan, bu hükümet bu süreci piyonu oldular. Şimdi bağırın bakalım, Askeriye size göre siyaset belirleyecek yoksa efendilerine göre, Zavallı mısır halkı bence gaflette yakaladılar. Yoksa perdenin arkası açıklanmış olsaydı. Bugün böyle bir şey gerçekleşmeyecekti.

    Mısırda askeri darbe oldu. Demokrasi havarileri diktatörün bir numaralı dostu oldular. Çünkü Dünya politikaları İsrail merkezli olduğundan, çünkü İsrail büyük bir kâbustan kurtuldu. Bir taraftan Mısırda Müslüman kardeşler hükümeti diğer taraftan da Suriye'de güçlenen muhalifler Esed'i düşürme tehlikesi görünüyordu. Bu İsrail'in zor durumda kalmasına neden olacaktı. Suriye'de de İsrail'e muhalif bir hükümet kurulmuş olsaydı. Ortadoğu'dan ve dünya da İsrailli zulmü son bulacaktı. İsrail bunları iyi planlamıştı. Mısır Halkı yeni özgürlüğüne kavuştu. Ancak fazla sürmeden kendilerini dev aynasında gördüler, gözü kapalı oyuna gelerek, senaryoda birer piyon olarak yerini aldılar.

    Askeri darbe hükümeti gelir gelmez, İlk iş olarak açılmış olan Filistin kapısını İsrail lehine hemen kapattı. Neden ilk işi bu oldu. Düşündürücü değil mi? Yukarıda yazdıklarımın, bu birer belgesidir.

YORUM EKLE