Muhtar Okul Müdürünü Darp Etti

Muhtar Okul Müdürünü Darp Etti

Muhtar Okul Müdürünü Darp Etti

ŞANLIURFA'nın siverekilçesine 35 km uzaklıkta bulunan dalkaya mahallesınde dalkaya ilkokul müdürü servis şoförü muhtar tarafından okuldaki odasında darp edildi.


   Olay dün akşam saatlerinde dalkayamahallesin deki okulda meydana geldi. Yenice mahallesinden dalkaya ilkokulunaöğrencileri taşıyan servis söfürü olan aynı zamanda yenice mahalle muhtarı olanCelal Göymen okul müdürü Muhammet Kalaylı'nın odasına girerek servis puantajınıdoldurmasını istedi.


     Gelmediği günler için ücret alamayan muhtar okulmüdüründen gelmediği günler için imza atmasını istedi. Muhtarın isteğini kabuletmeyen okul müdürü Kalaylı ile muhtar arasında sözlü tartışma çıktı. 


     Kısasürede büyüyen tartışma sonrası servis şoförü muhtar Celal Göymen okul müdürüMuhammet Kalaylı'ı odasında darp etti. 


     Eline aldığı zımba makinesi ile okulmüdürüne saldıran muhtarı araya giren diğer öğretmenler okuldan uzaklaştırdı.Jandarmaya intikal eden olay sonrası darp raporu alan okul müdürü muhtardanşikayetçi oldu. Muhtar ifadesi alınmak üzere jandarmaya götürülürken olaysonrassı ilçede görev yapan eğitim sendikaları ortak bir basın açıklmasıdüzenleyerek yaşananları kınadı.

SENDİKALAR OKULA GİDEREKOLAYI KINADI

Olayı duyan Eğitim Bir Sen,Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen ve Tüç Sen temsilcileri ortakbasın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamda şöyle denildi.21.04.2015 Tarihinde

İlçemize ağlı Dalkaya mahallesinden taşıma ile öğrenci getirmesi gereken Yenice KöyüMuhtarına ait taşıma aracı,öğrenci taşımak yerine öğrenci servis aracıyla köypostası yaptığı için alması gereken günlük yevmiye haksız kazanç sağlamamasıadına tarafına ödenmemiş olup okul müdürümüz Muhammed KALAYLI tarafındangünlerinde kesinti yapılmıştır.Okul müdürümüz haksız kazançla devletimizizarara uğratacak bu eyleme izin vermediği için ilgili köyün muhtarı tarafındankendi makam odasında ağır hakarete maruz kalmış ve darp edilmiştir.Öğretmenarkadaşımız aynı gün darp raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.Bizeğitim sendikaları olarak öncelikle; hiçbir iş yapmadan devleti dolandırıphaksız kazanç elde etmek isteyen Yenice Köyü muhtarına karşı, gördüğü hakareteve şiddete rağmen,hakkı ve hukuku savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyen okulmüdürümüz Muhammed KALAYLI'yı sonuna kadar desteklediğimizi belirtiyor yapılanbu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsundiyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER