Ne Olacak Bu Polis(lerin) Üslup Sorunu ?

Daha önce karşılaştığım fakat dile getirmektense düzelir umudu ile bu konuyu hiç gündeme getirmedim ancak son yaşadığım olaydan sonra konuyu gündeme getirme gereği duydum.

Bana mı denk geliyor yoksa ben mi çok anlayışsız ve kabayım bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa Polislerdeki üslup sorunu. Polis(ler) derken genelleme yapmıyorum elbette ama ben otuz yaşına geldim üslupsuz Polis memurunun çoğunlukta olduğu gerçeğini fark ettim. Görevini özverili yapanları azımsamak gibi olmasın ama durum böyle. Gazetecilik hayatım boyunca bu üslup sorunu nedeni ile Polislerden dört defa dayak yemiş biri olarak, üstelik bu dayakları haber peşinde koşarken yemiş biriyim.

Dün akşam yine yaşadığımız üslup sorunu nedeni ile Polis memurları tarafından haksız cezai işlem uygulandı. Haksız diyorum çünkü bizimle aynı durumda olan başkaları varken Polisin bizlere bu cezai işlemi uygun görmeleri hiçte vicdana sığmayan bir durum. Peki neden bu durumla karşı karşıya kaldık Polis memurunun bana “Oğlum” demesi ile başladı olay. Karşımda ki memur bana ceza kesebilir, suç işliyorsam beni alıkoyabilir hakkıdır çünkü bu görevidir. Kendisinin görevi ile ilgili bana yapacağı her türlü işleme boynum kıldan incedir. Ama kalkıp bana “oğlum” deme hakkını bir polis memuru kendinde görmemelidir. Kendisine bana oğlum diyemezsiniz dememle sen misin bana cevap veren dercesine nerdeyse gözümün üzerinde kaş var diye ceza kesecekti.

Bu ve buna benzer olayları çokça yaşıyoruz. Her defasında yaşadığımız bu gerginliklerin temel çıkış noktası karşımdaki Polis memurunun itici, onur kırıcı üsluplarında diretmeleri oluyor. Memurun tavrı tam olarak ben otoriteyim, sen benden nasıl tırsmazsın tavrıydı. Böyle kişilerin kamu görevini yerine getirirken, kanundan doğan kuvvetlerini ve yaptırım güçlerini şahsı için veya incinen gururu için kullanmaları ne derece doğru bilemiyorum. Şikayetçi olsak eğer daha öncekiler gibi haksız olacağımız her halinden belli olan bu durum karşısında ben şahsen kendim karar aldım bundan sonra her çevirme veya GBT sorgularında kameramı açık tutup ters bir durum olursa buradan ifşa edeceğim.

Daha önce trafik memuru ters yoldan girdi diye haber yaptığımız Polis memurları kesmedikleri cezayı haberi yaptık diye kestiler, yetmedi etrafımızdaki insanlara bununla uğraşırız tehditleri ile taciz ettiler. Dönemin emniyet müdürüne konu ile ilgili müracaat ettiğimizde konuyu kulak arkası yaptığından dolayı iki bin lira ceza ödemek durumunda kaldık. Götürüp kesilen cezayı yine ödeyeceğiz ama ben verdiğim paranın bir kuruşunu bile helal etmiyor ve beni bu duruma sokan memurlara da hakkımı helal etmiyorum. Benim varsa bir kabahatim onlarda helal etmesin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 6 yıl Önce

Tüm polisler iletişim ve empati kurslarından geçirilmesi şart! Üslup konusunda size hak veriyorum Hakan bey! Bu konuda sayın ilçe emniyet müdüründen ricamızdır polislere 657 tabi bir memur olduklarını hatırlatmalarıdır.Onlar güvenliğimizi sağlamakla mükellef değerlerimizdir,güvenliğimizi tehdit etmekle değil!

Hasan
Hasan - 6 yıl Önce

Bir konu bu kadar mı güzel yazılır.polislerin son dönemde kayıt altına alınırsa 90 Lara rahmet okutur; çünkü polis salahiyetinde yapılan düzenleme ile polis başka yerde sorgulama yapabilir,bunu 90 larda yapsa ancak gayri resmi yaparlardı şimdi resmi olarak yapılıyor.en üzücü olanı da 15 temmuz direnişinde kendilerine destek veren açıkça kurtaran bu halka halen yapılan bu eziyetler çok acı verici,yazik.bu arada kalemine sağlık iyi çalışmalar...

Yusuf
Yusuf - 6 yıl Önce

Abdullah kardes sen 80 leri 90 ları görseydin bugünlere şükrederdin....o yıllarda polisin görevi ,devlet politikasi gereği ,ötekileştirilmiş koca halkı korkutarak ,aşağilayarak,ışkence ederek terbiye etmekti.Karakolların önlerinden geçmeye korkardık, bundan olsa gerek polis telsiz sesi hala beni huzursuz ediyor. .....

Realist
Realist - 6 yıl Önce

Öncelikle bir vatandaş olarak şunu belirtme gereği duydum. Siz bu yazıyı yazarken gazeteci mesleğinizi bir tarafa bırakıp, izzeti nefis meselesi yapıp kalemi silah olarak kullanmayı tercih etmişsiniz. Yazıyı okurken bir vicdansızlık dedim. Oysaki Kolluk kuvvetimiz olan polislerimiz, gece gündüz demeden çalışan bir kurumda görevlerini ifa ediyor. Bu görevi yerine getirirken bir çok insan kendilerine hakaretler, sinkaflı sözler ve oğlum kelimesini kullanmışlardır. Bu durumda polis yinede duruşunu bozmayıp olayları kişiselleştirmiyor. O kadar madde bağımlısı, alkollü, kavgası gürültüsüyle karşı karşıya kalmasına rağmen kimyasını bozmuyor. Ama bu yazıda görüyorum ki, bir kelimeyle sizin kimyanızda biyolijinizde edebiyatınızda ve ruh hali vicdanınızda deforuma uğramış bir vaziyete şahid oluyorum.

Yasin
Yasin - 6 yıl Önce

Polis in suçu yok. Çünkü onlara öyle söyleniyor halk eşittir sürü ! Nasıl bir anlayış akıl erdiremiyorum bizim millet 80-90 diyor bir adım ileri demiyor.

Barut Osman
Barut Osman - 6 yıl Önce

helal etmiyem edenin :))) abdullah polislere verilen yetkiyi araştır günümüz artık sus konuşma itiraz etme dönemi 3 maymunu oynuyoruz