ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ

Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. İlk öğreticiler, peygamberlerdir. Allah'ın emirlerini kullarına tebliğ eden, onlara öğreten peygamberlerdir. Bu nedenle bu meslek kutsaldır. Kâinatın efendisi olarak yaratılan insanın eğitilmesi kadar daha önemli bir işlev olabilir mi? Çünkü dünyanın imareti insanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. 

      Birey ne kadar iyi eğitilirse, toplum o kadar medeniyetli olur. İslam dininin ilk emrinin "oku" olması okuma işlevini gerçekleştiren öğretmenler de o kadar değer kazanmaktadır. Bu kadar önemli olan öğretmenlik mesleğini en iyi icra etmeleri için, öğretmenlerimizi her yönüyle iyi yetiştirecek, iyi donatılmış üniversiteleri oluşturularak gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir. Gerçekten bu meslek diğerlerine benzemez. Bu meslek; dünya efendisini yetiştirmektedir. Bu görevi yapan insanlara da gerekli önemi vermeliyiz. Toplum olarak bizleri yetiştiren öğretmenlerimize ne kadar değer verirsek yeridir. 

      Öğretmenlerimiz; Ekonomik yönünde, saygınlık bakımında gerekli olan statü da olmalıdır. O zaman bizlerde, öğretmenlerimizden en iyi eğitim ve öğretim hizmetini beklemeliyiz. Başarılı olan öğretmenler her yıl öğretmenler gününde en az bir maaşı kadar ödülle ödüllendirme yapılabilir. Toplum olarak öğretmenlerimizden yeterince faydalanabilmemiz için öğretmenlik mesleğini cazibeli hale getirmek zorundayız. Bunu yaptıktan sonra öğretmenlerimizden en iyi hizmeti isteyelim. Hizmetinin icrasında gerekli heyecanı duymayanlara da başka mesleklere yönlendirelim. Böylelikle okullar dışında başka bir alternatif aranmaz ve ülkenin kalkınmaması içinde bir neden kalmaz. Sayın Öğretmenlerimiz; Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

YORUM EKLE