ORTALIK KARIŞACAK AMA İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA

11 Nisan Meydan Projesine ilişkin çok haber yapmıştım ama köşe ilk defa yazıyorum. İçimdekileri dökmekten çok merak ettiğim için yazıyorum meydanın son halini. Çünkü bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki, büyük bölümü herkesin malumu zaten.


Kentin bağrına saplanan bu hançeri, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'na buradan mutlaka 40 milyon aktarmamız lazım" diyen Bakan Faruk Çelik mi, "Tamamı yeşil alan olacak" diye söz veren dönemin belediye başkanı Celalettin Güvenç mi, "Yüzde 30'dan fazla yapıya geçit yok" diyen büyükşehir meclisi mi, göreve gelir gelmez pimi çekilmiş bomba gibi bu projeyi kucağında bulan Nihat Çiftçi mi kim sapladı bilmiyorum, bildiğim bir şey var o da bizi çok güzel yediler!


Bahçelievler esnafına hayret ediyorum kendilerine atılan bu kazık karşısında. Haydi bizim gibi birçok insan belki romantizm olsun diye "yeşillik" diye tutturuyor ya Bahçelievler esnafı? Zaten ülke ekonomisinin buhranlı günlerinden nasiplerine düşeni fazlasıyla alıyorlar. Zaten bölgenin girdiği sıkıntılı sürecin bedelini çok ağır bir şekilde ödüyorlar. Zaten şehircilik açısından yüz karası bir mahalleye sıkışıp kalmışlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de fabrikadan çıkmış yeni model arabanın yanında, çarpa çarpa ağzı, gözü eğilmiş tamircinin önünde bekleyen külüstür bir araba pozisyonuna düştüler.



Acıyorum, üzülüyorum, bir yandan da "oh" oldu diyorum. Çünkü bu meydanda AVM'nin açılması halinde başlarına ne geleceğini bizden çok kendilerinin tahmin ediyor olması lazım. Güya bu semtin otopark sıkıntısını gidermek için 11 Nisan'da otopark yapılacak, bu sebeple Bahçelievler'e gelmekten çekinen müşteriler buraya gelip park edebilecek, rahat rahat Bahçelievler'den alışverişini yapacaktı. Dolayısıyla biz romantizm peşinde olan insanlar kandırıldıysa, ekmek teknesiyle oynanan Bahçelievler esnafı daha da beter uyutuldu.



Esnafın ruh halini iyi bilirim. Sertlikten, tepkiden, gerilimden, eylemden yana değildir. Ama bir pankartla da olsa demokratik bir şekilde insan bulunduğu rahatsızlığı ifade etmez mi? Rahatsız olduklarını çok iyi biliyorum çünkü duyuyorum. Bu işin sonunu ise çok merak ediyorum.

Bugün tepkisini yüksek sesle ifade etmeyen Bahçelievler esnafı, belki de yarın sinek avlamaya başlayınca ortalığı birbirine katacak ama iş işten geçmiş olacak. Özellikle de yapılan otoparkın bırakın Bahçelievler'e, AVM'nin müşterisine dahi yetmediğini görünce?

YORUM EKLE