Osman Baydemir Seçim Bürosunu Açtı

Osman Baydemir Seçim Bürosunu Açtı

Osman Baydemir Seçim Bürosunu Açtı

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir ve Gülcan Avcı Siverek'teseçim bürosu açılışına katıldı.


    İlçeye girişte büyük bir kalabalıktarafından karşılanan HDP'li adaylar, ilçede bulunan hayvan pazarını ziyaretederek, esnafı gezdiler.


     Esnaf ziyareti esnasında AKP UrfaMilletvekili Adayı Yıldız Konal Süslü ile karşılaşan Baydemir, Süslü ilebir süre sohbet etti. Baydemir, seçimin barış havasında geçmesi temennisindebulundu.


Seçim bürosu açılış törenindeise, HDP Siverek İlçe Eş başkanı Kamil Göktaş'ın ardından, HDP UrfaMilletvekili Adayı Gülcan Avcı bir konuşma yaptı. Avcı HDP'nin yeni yaşamçağrısına ses verilmesini isteyerek, "HDP eşit kadın eşit erkek çağrısıdır"dedi.



Daha sonra Sivereklilere hitap eden Baydemir 7 Haziran seçimlerinin öneminevurgu yaparak şunları söyledi;
"1924'lerden bu yana cumhuriyet tarihinin en önemli, en tarihi seçiminigerçekleştiriyoruz. Bu seçim Türkiye'yi aydınlık bir geleceğe götürmek mi yoksa40 yıldır yaşadığımız acılar devam mı edecek seçimidir. 40 yıl boyunca bumazlum halkın yaşamış olduğu acılar karşılığını bulacak mı bulmayacak mıseçimidir. Bu seçim Anadolu Mezopotamya halkları gönüllü birliktelikle onurlubir barışı inşa edebilecek mi edemeyecek mi seçimidir. Bu seçim, henüz doğmamışçocuklarımıza onurlu bir barışı miras bırakabileceğimiz bir seçim olacakinşallah. Bu seçim milletvekili olma seçimi değildir. Bu seçim varlık ve yoklukseçimidir. Gelin hep birlikte dilimize, geleceğimize sahip çıkalım."
HDP'nin, Türkiye halklarına sunulan bir fırsat olduğunu söyleyen Baydemir,"HDP'nin tüm kimliklerin ortak bir yaşam sürdürmeleri için bir umut kapısı"olduğunu ifade etti.

     Siverek'te bir seçim bürosunun değil,Türkiye'nin aydınlık geleceğine giden, yeni bir anayasanın inşasına giden barışkervanının yolunu açtıklarını dile getiren Baydemir, hükümetin Diyanet İşleriBaşkanlığı konusunda HDP'ye yönelttiği eleştiriye de şu yanıtı verdi;



     "Bugün aynı zamanda manipülasyonyapanların, dini suistimal edenlerin maskesini düşürüyor HDP. Bir toplummaneviyatsız ilerleyemez. Toplumu bir arada tutanlardan bir tanesi demaneviyatıdır. Dindar kardeşlerimizin tümünün yeri başımızın gözümüzünüzerindedir. Bu halk Müslümanlığı Selahaddin Eyyubi'den beri yaşıyor. Bucoğrafya İslam inancını Şeyh Said'den, Mele Mustafa Barzani'den, ÜstadBediüzzaman'dan bu yana diri diri yaşıyor. Bu coğrafya Müslümanlığı Diyanetİşleri Başkanlığı'ndan öğrenmedi, bundan sonra da Diyanet İşleriBaşkanlığı'ndan öğrenmeyecek. Bu coğrafyanın özünde medreseler var.Seydalarımız var. O seydalarımız Diyanet İşleri Daire Başkanlığı'na bağlıdeğillerdi. Ne zaman ki din, devletlerin tekeline girdi, orada inanç suistimaledildi. İlk inanç suistimalinin Kerbela'da olduğunu bir kez daha haykırmakgerekiyor. Eğer din devletin tekeline alınmamış olsaydı belki de Kerbelatrajedisini yaşamamış olacaktık."dedi.


Ortadoğu'da yaşanan şiddet ortamının sebebinin de bu olduğunu vurgulayan OsmanBaydemir, şunları söyledi:
"Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren, Sünninin Şiiye, Şiinin Sünniye saldırmasınınen önemli nedeni devletlerin mezhep kavgası, dini tekeline alma pratiğininsonucudur. İşte HDP, devlet inançlardan elini çeksin, inançlarımız özgürkalsın, cemaat dilediği camiye dilediği medreseye gitsin, inancının gereğiniözgürce yerine getirsin diye çaba sarf ediyor. Onların maskesi aslında düştü.Düşmeye de devam ediyor."

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER