PAKET DEMOKRATİKLEŞMEDE KORKULARI GİDERDİ

Özgürlüklerin önü açılması, demokratikleşmenin gerçekleşmesi, yasakların kaldırılması, bazı zümreler için demokratikleşme, korkulu rüyaları olmuştu. Bu yüzden aman şuna dokunmayın, buna yanaşmayın, memleket yıkılır, diyerek daha nice korkular üretilerek insanların bu geçici dünyada başkasının özgürlüklerine zarar vermeden yaşamalarına engel oldular. Var olan kabiliyetlerini ortaya koymadan üretken hale gelmeden, bu dünyadan göçtüler. Ülkede her geçen gün zayıflıyordu ve anarşinin kucağına atılıyordu. Özgürlüklerin kısmalarında ki gerekçelerde; sudan havadan gerekçeler gösteriyorlardı. Allah kâinatı insan için yaratmışken, Allah'ın kullarına verdiği hakları onlar tarafından alırken, sıkılmadan utanmadan, Nemrutlardaki anlayışla hareket edilerek, havadan gerekçelerle insanların özgürlükleri kısıtlıyorlar ve bunları ülkemiz ve sizler için yapıyoruz diyorlardı.

     Bu gün bazı yasakları kaldıran demokratikleşme Paketi; üretilen korkuların yersiz olduğunu zaman içinden göstereceğinden ve tüm halk tarafından da anlaşıldığı Zaman, demokratikleşmenin karşısından duranlar iyi bakılmayacak ve iyilikle anılmayacaklar.. Bu paket bu yönde çok anlam taşımaktadır. Hatta yapılacak anayasanın önünü de açmış olacaktır. Anayasanın değişmesinde artık kimse havadan sudan gerekçeler üretemeyecektir. Bu ülkeye en iyi sahip çıkmak için herkes kendisini birinci derecede vatandaş gördüğü zaman gerçekleşecektir. Buda yeni Anayasa ile mümkün olacaktır. Yoksa toplumun içine dini ve etnik ayrımları oluşturularak ve devletin bunlara bakış açısında farklılık gösterdiği zaman ülke zayıflar, insanlarımız arasında birlik ve dirlik kalmaz, küçülürüz ve bu güne kadar olduğu gibi sürekli başkalarına oyuncağı oluruz. Bu yüzden bu açılımın hedefini teşkil eden Başbakanımızın şu sözü hoşuma gitti "Birlik olalım diri olalım iri olalım" Paketin açılımın özeti bu sözdür. Çünkü bugüne kadar bu halkı fıkralara ayırarak insanları birebirine düşman eden, Ülke enerjisini kısır çekişmelerle tüketen, bir idareden geliyoruz. İlk olması nedeniyle, geniş çapta bir demokrasi paketidir.

     Pakette ki maddelerin hepsinde muzdarip olan insanlarımızın önü açılmıştır. Kendini daha iyi bir şekilde imkânı sağladığından dolayı kendini daha iyi hissedecektir. Aslında Mevcut siyasilerimiz, korkularını endişelerini, bir tarafa bırakarak, tüm toplumu kapsayacak ve yasaklı Anayasayı kaldırıp, yeni bir anayasa getirmiş olsaydı, zaten demokratikleşme paketine gerek kalmazdı. Ama halkına hala güvensizlik duyan ve onları kendi gibi görmeyen, kendilerine tanıdığı hakları onlara tanımak istemeyen, siyasi anlayışların hala mevcut olduğundan dolayı, Yasaklı Anayasa yerine yeni anayasa yapılamıyor. Yoksa bir yıldan değil de mevcut milletvekillerin birikimleriyle üç ay içinde yapılır. Ama bu şekilde bu zihniyetle o Anayasa o komisyondan çıkmaz. 

     Bu nedenle bu paketi anlamlı buluyorum. Hem mevcut anayasa komisyonunda kilerin kokuları giderilmiş olur. Hem de özgürlüklerin önü açılmış olur. Herkes devletini daha çok sever ve daha saygılı olur.

YORUM EKLE