Başkanlar basından neden kaçıyor?

2014 yerel seçimlerinin üzerinden 44 ay geçmiş olmasına rağmen ilçe belediye başkanlarının ekseriyeti bugüne kadar tek bir basın toplantısı dahi düzenlemedi.

Başkanlar basından neden kaçıyor?
Büyükşehir ve 8 ilçenin AK Parti, 4 ilçenin kayyumdan önce Halkların Demokratik Partisili (HDP) belediye başkanlarının yönetimine geçen Şanlıurfa'da belediye başkanları basınla bir araya gelmekten çekiniyor.

30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 3 yıl 8 ay geçmiş olmasına rağmen 1-2 belediye başkanının düzenlediği basın toplantısının dışında bugüne kadar başka hiçbir basın toplantısı düzenlenmedi. Taziye ziyaretlerini dahi hizmet gibi sunarak medyaya servis eden ilçe belediyelerinin neden basın toplantısı düzenlemekten kaçtığı bilinmiyor. Belediye başkanlarının çoğu basın toplantısının açığını yerel televizyonların ücretli yaptıkları ortak yayınlara çıkarak kapatmaya çalışıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin, zaman zaman yaptığı değerlendirme toplantısının diğer başkanlar tarafından da yapılıp; yıl içine yapılan çalışmalar, öncesi sonrasının vatandaşlarla paylaşılması bekleniyor. Çiftçi'nin yanı sıra Siverek ve Akçakale belediye başkanlarının da birkaç kez basın toplantısı düzenlediği biliniyor.

Öte yandan çoğu ilçe meclis toplantısı da basına kapalı gerçekleşiyor. Alınan kararların, yapılan yapılması planlanan projelerin şeffaflık çerçevesinde kamuoyuna aktarılması gerekiyor.

A
JANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER