Gülpınar özür diledi, Fakıbaba liste eleştirilerine yanıt verdi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday tanıtım Toplantıda adaylara destek için gelen seçmenlerin çoğunluğunun Kasım Gülpınar'dan dolayı Siverekli olması ilk dikkat çeken detay oldu.

Gülpınar özür diledi, Fakıbaba liste eleştirilerine yanıt verdi

GÜLPINAR: RABBİM KEŞKE BENİ KARŞINIZA ÇIKARMASAYDI!

 2'nci sıra adayı mevcut Milletvekili Kasım Gülpınar kürsüye büyük bir destekle çıktı.

 Salonun yarısından fazlasının Siverekli olmasından dolayı Gülpınar sloganlar ve alkışlarla kürsüdeki yerini aldı.

 "Sizden bir ricam var. Benim sevdiklerimi de sevin. Bu arkadaşlarımın hepsini seviyorum" diyerek seçimde   destek talep eden Gülpınar şok açıklamalarda bulundu.

 Siyaseti bırakacağına dair yemin ettiğini açıklayan Gülpınar "Az yemek, az uyku, az söz demiştik uykuyu,   yemeği ve sözü de çoğalttık. Demek ki artık yavaş yavaş bu işin sonuna geliyoruz. Eğer bunlardan sapmışsak   bizim artık yavaş yavaş kendimizi kenara ayırmaya gayet etmemiz gerek.  Vicdanıma sorarsanız keşke Rabbim   beni sizin karşınıza çıkarmasaydı. Bunda da bir hikmet var. 15 Temmuz gecesi söz verdiğimi yemin ettiğim ama   söz verdiğim başta ailem ve efradımdan özür dilerim. Benim için siyaset bitti demiştim ama bırakmak belki   gayretullaha dokunur dedim. Allah bakalım neyleyecek. Nasılsa bu işi bırakacağım diye telefonumu değiştirdim,   sosyal medyadan çıktım ama nasip olmadı. Bugün batı dünyası dinden imandan habersiz siyaset yürütüyorlar.   Dinleriyle hareket ediyorlar. Biz neden dinle hareket ederken bazılarının zoruna gidiyor. Biz doğru yolu bulalı   1400 yıl oldu. Biz istemediğimiz halde Rabbim bizi bu topluma imam, önder kıldı. " dedi.

 

SALONU BOŞALTMAYIN UYARISI

Geçen dönem yaptığı konuşmanın ardından salonun boşalmasına gönderme yapan Gülpınar, salonu kimsenin boşaltmamasını isteyerek  "Tecrübe tabi, lütfen biraz daha sabredin. Salon boşalınca bana mal ediliyor. Böyle bir fitneye mahal vermeyiz. Biraz sabredin sonra beni zora sokmayın" dedi.

 

"LİSTEYİ BEN YAPMADIM"

 

1'inci sıra adayı Bakan Fakıbaba da kürsüye sloganlarla çıktı. Fakıbaba da liste eleştirilerine değinerek "Listede vallahi benim de tanımadığım arkadaşlar var ama gurur duyuyorum. Listeyi ben yapmadım ama inkar edenler var, yanlış algılar var. 300 kişinin içerisinde belki bu 2 kişi bu algıyı çıkarıyor, çıkarsın zararı yok. Ben mertçe konuşan bir adamım. Listeyi yapmış olsam söylerdim. Hiçbir bakana listeyi yaptırma hakkını vermediler. Ben pazartesi günü öğrendim ama bahane ile Ahmet Fakıbaba'yı vurmakla elinize ne geçecek? Urfa'ya canım feda olsun. Onun için hiçkimsenin yanlış şeylerine gelmeden AK Parti'yi destekleyelim. Vallahi ben de karşınıza çıkmak istemiyordum ama mücadeleden kaçan namerttir " dedi.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı 27'nci Dönem Aday Tanıtım Toplantısı başladı.

14 milletvekili aday salona geldi. Salonun yarısının Siverekli olduğu görülürken salondan Kasım Gülpınar'a yönelik sık sık slogan atıldı. Bakan Fakıbaba Gülpınar ile birlikte vatandaşları selamladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantı protokol konuşmaları ise sürdü.

 

Kürsüye ilk gelen isim Türkiye'nin en genç parti il başkanı Bahattin Yıldız oldu.

"24 Haziran seçimleri ülkemiz için büyük önem arzetmektedir. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Mevcut milletvekillerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milleti zor zamanlarda öncü kadrolar yönetir. Milletin önündeki engelleri aşar ve onlara yeni imkanlar sunar. 24 Haziran'da kapı kapı dolaşmaya var mıyız, tek tek gönüllere girmeye var mıyız, liderimize sahip çıkmaya var mıyız? Vakit, Türkiye ve Şanlıurfa vakti. Durmak yok, yola devam" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise adayların yanındayız mesajı vererek şöyle konuştu:

"24 Haziran'da çok güçlü bir şekilde bu seçime de gidecek ve Türkiye'de Şanlıurfa'da oynanan oyunları bozacak. Vakit Türkiye, vakit Urfa vakti diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmak vaktidir. Vakit A-B adayını eleştirme değil, geleceği kurtarma vaktidir. 24 Haziran'da adayların yanındayız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum."

 

KAÇAR: HAKKINIZI HELAL EDİN

Listede yer almayan mevcut Milletvekili Mahmut Kaçar ise Şanlıurfalılarla  "Hayatımda sayısız kez kürsüye çıktım. Bugün ilk defa metin hazırlama ihtiyacı hissettim. Şanlıurfa, ümmetin umudu olan Erdoğan'a AK Partimize her zaman destek olmuş ve bizi başımız dik Ankara'ya göndermiştir. Şanlıurfa minnet duygularımız bir ke daha ifade ediyorum. Çocukluğundan belli belli bir siyaset çizgisi olan, belli bir davası olan, inadığı değerler uğruna mücadele den defalarca soruşturma geçiren yargılanan genç yaşta Memur-Sen 6 yıl genel başkanlığı sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzere 7 yıl milletvekilliği, 3 yıl genel merkez teşkilat başkan yardımcılığı karar yürütme kurulu üyeliğiniz cenabı hak bizlere nasip eyledi. Şanlıurfa bugün bütün ilçelerdeki hastaneleri merkezdeki hastaneleriyle alt ve üst yapısıyla Şanlıurfa son 7 yılda sağlık en fazla destek alan il oldu. Hayatın geçip geçici olduğuna inan biri olarak önemli olanın gök kubbede hoş bir seda olduğunu şuurunda olan biriyim. 7 yıllık vekillik sürece kamu malını kutsal bilip muhafaza etmeyi bildim. 7 yıl uzun bir süre. Bazen moralimizin bozuk olduğu bir güne denk gelmiş bazen kardeşlerimizin beklediği ilgiyi sizden taraf bana geçen haklarınız helal etmenizi istiyorum. Ben bütün haklarımı helal ediyorum. Kişisel hesapları bir kenara bırakıp dava için çalışmamız gerek. Bu dava Arakan, Kudüs ve güçlü Türkiye'dir. Ömrümüz sonuna davaya hizmet edeceğimi 24 Haziran'a kadar kapı kapı dolaşacağımı belirtiyorum" dedi.

 

ADAY HEYECANLANDI, YAZIYI OKUYAMADI

 

Konuşmaların ardından aday tanıtımına geçildi. Çiftçilikle uğraşan 14'üncü sıra adayı İbrahim Ayhan, kürsüye gelen ilk aday oldu. Salona hitap etmek için hazırlanan metni okumaya başlayan aday, fazla heyecanlandı. Öyle ki önündeki yazıyı okuyamadı ve konuşamadı. Aday, "Kusura bakmayın, çok heyecanlıyım ne yapacağımı bilemiyorum" diyerek kürsüden indi.

13'üncü sıra adayı İsmail Tosun ise listede genç isimlerin yer almasına dikkat çekerek "Desteğinizi bekliyorum" dedi.

12'nci sıra adayı Sedat Ertürk, "AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir"dedi.

 

3 DİLDE SELAMLADI

11'nci sıra adayı İbrahim Toru salondakileri Kürtçe, Arapça ve Türkçe selamladı. Türkiye'nin birinciliğine adayız dedi.

 

ŞANLIURFALILARA HİZMET SÖZÜ VERDİ

 

10'uncu sıra adayı Güler Kama İzol, "Milletvekilliğimi elimden gelenin fazlasıyla yerine getirmeye söz veriyorum. Bu yüzyılın seçimidir. Hiç durmadan çalışmadan gerek. Şanlıurfalı bir kadın ve anne olarak Şanlıurfalı kadınların sesi olacağım. Bir çok projenin Şanlıurfa'ya kazandırılmasında öncülük yapacağım. Durmadan çalışıp 14 adayı meclise göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

"BOZOVA OLMASI GEREKENİN ÇOK GERİSİNDE"

9'uncu sıra aday Dr. Mehmet Fatih Aksoy şöyle konuştu: "Aday adayları üzülmesin, emrinizdeyim, yetkin sizin yetkiniz. Dünya görüşünüzden vazgeçmeyin. Bozova olması gerekenin çok geresinde Bozovayı çok iyi bir yere getireceğimize söz veriyoruz. Hep beraber gece gündüz çalışacağımıza inanıyorum. Fakıbaba'ya sahip çıkma vaktidir. "

 

"HER OY 15 TEMMUZ'A CEVAP"

8'inci sıra adayı Ahmet Akay "Biz Eyüp Cenap Gülpınarla yola çıktık. Başka yere gitmedik. Sabrettik, dik durduk ve bugün semeresini yaşıyoruz. 24 Haziran'da Türkiye'de AK Parti'yi de çok güçlü bir şekilde iktidar yapmamız gerekiyor. 24 Haziran'da verilecek her oy 15 Temmuz'a verilen cevap olacak. 14-0 olarak inşallah meclise yürüyeceğiz" dedi.


İyi derecede Ermenice bilen 7'inci sıra adayı Halil Özşavlı da 14 vekilin meclise gideceğini belirterek "Ezilenlerin, halkın yanında olacağıma söz veriyorum. Urfa'da 14-14 alacağımıza yüzde 100 eminim" dedi.

 

14-0 VURGUSU

6'ıncı sıra adayı mevcut milletvekili İbrahim Halil Yıldız kürsüye çıktığında "Suruç seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. Yıldız konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Sorun üreten değil, çözen olduk. Bu bir bayrak yarışı. Erken seçim dendiğinde ben sevindim Türkiye'nin geleceği söz konusuydu. İnanıyorum ki Şanlıurfa 24 Haziran'da 14-0 yapacak. Kapı kapı dolaşmak gerekiyor."


5'inci sıra adayı mevcut Milletvekili Mehmet Ali Cevheri listenin Şanlıurfa'yı kucaklayan bir liste olduğuna dikkat çekerek "Sözümüzde durduk, yemedik yedirmedik. Bizi desteklerseniz sözümüzde duracağız, emanete hıyanet etmeyeceğiz sizin için çalışacağız. Bu liste sizi, fakir fukarının imanlı Şanlıurfa'nın listesidir. O halde kendinize sahip çıkmanız gerekiyor. Bu listeye güvenin. Sizlere hizmetin en güzelini sağlamaya çalışacağız. Biz siziz, siz bizsiniz. Bu liste her telefon açtığınızda size cevap verenlerin listesidir. Şer odakları başarılı olursa kazandıklarımızın tamamı elimizden alınacak. Onları iktidara getirmeyeceğiz. Bu kadroya destek vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

"HİZMETİNİZE TALİBİZ"


4'üncü sıra adayı Eczacı Zemzem Gülender Açanal "Türkiye'nin en büyük seçimine yepyeni projelere, 16 yıllık birikimin ekilenlerin biçilmesine yani hasat dönemine hazırlanıyoruz. 16 yıl evvel partimizin kadın kollarını kurarken yaktığımız ateşin hala harı üzerine. Aynı aşkla ama yepyeni bir biçimde yola devam etmemiz gerekiyor. Partimizin iktidara gelişi bir şahlanma yaşayacak. Terörsüz tehditsiz bir Türkiye haline geleceğiz. Bu hayale güçlü bir meclisle destek vermeliyiz. Partimizi yalnız bırakmayacağız. Ak yola taş koyanlar bitmeyecek birliğimiz dirliğimiz hep sürecek. Vakit çok konuşmak değil, çok çalışma vakti. Büyük Türkiye için hizmetinize talibiz. Vakit çalışma, Türkiye ve Urfa vaktİ" dedi. Açanal'ın konuşması sırasında sık sık destek sloganı atıldı.

 

LİSTEYİ ELEŞTİRENLERE SERT YANIT

"Yaptıklarımızı saymakla bitiremeyiz" diyen 3'üncü sıra adayı Halil Özcan toplantıya katılımlarından dolayı Mahmut Kaçar'a teşekkür etti. Listeye değinen Özcan, listede 3 genç isme yer verildiğine dikkat çekerek "Bugün listeyle ilgili ileri geri konuşanlar onların AK Parti ile alakası yok. Bu algıyı inşallah 3-5 günde bertaraf edeceğiz" dedi.



Özlem ÇELİK/AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER