Hastaneye Başhekim Dayanmıyor!

 Şanlıurfa’nın Siverek Devlet Hastanesinde yatak çarşafı değiştirir gibi başhekim değiştiriliyor.

Hastaneye Başhekim Dayanmıyor!

 Şanlıurfa’nın Siverek Devlet Hastanesinde yatak çarşafı değiştirir gibi başhekim değiştiriliyor. Hastanede büyük bir azim, şevk ve çeşitli projelerle göreve başlayan başhekimler, hastaneyi tanımadan değiştiriliyor.

Vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veren devlet hastanesi son günlerde çalkantılı dönemler yaşıyor.

Sağlık alanında gerekli hizmeti veremeyen Siverek Devlet Hastanesinde doktor eksikliği gündemdeki yerini korurken değişen başhekimler hastane sorununa farklı bir boyut kazandırıyor.

Bizler ilçede görev yapan gazeteciler olarak kamuoyu adına soruyoruz:

* Başhekimler neden kısa sürede değiştiriliyor?

* Hastane ahbap-dost ilişkisi ile mi yönetiliyor?

* İdari kadroda değişiklik olmazken başhekim neden değişiyor?

* Vatandaşın sağlığına gerekli önem verilmek istenmiyor mu?

* Değişikliklerde ihalelerin rolü var mı?

* İl sağlık Müdürlüğü görevini yapamıyor mu?

* Sağlık Sen’in doktorlara baskı yaptığı iddiaları doğru mu?

* Sendika başkanına itaat etmeyen doktorların döner sermayesinin kesildiği iddiaları doğru mu?

* Hastaneyi sendika mı yönetiyor?

* Hastanede müdür yandaşları ve sendikacılar diye neden iki ayrı kutuplaşma var?

* Yönetimin haberdar olduğu, doğumhanede hasta ve hasta yakınlarına hakaret eden hemşireler hakkında neden bir işlem yapılmıyor?

* Yoğun bakım servisinden çıkmış köylü gariban hasta sedye üzerinde koridorlarda dakikalarca neden ve ne için bekletiliyor?

* Vatandaş ve sağlığını düşünmekten başka işi olmayan doktorlara neden baskı yapılıyor?

* Başhekimin istifa etmesine neden olan ve önüne konulan yüksek rakamlı evrakı kim imzaladı?

Yıllardır aynı sistemle yürütülen ve idari kadronun çarkına düşen başhekimler kısa sürede istifa eder, sonrasında evraklar imzalanır, işler tıkanınca yeni bir başhekim atanır. 

Usulsüz işlere ve idari kadronun gücüne dayanamayan başhekim istifa eder. Hastanede çarşafları değiştirmekten aciz olan yönetim ‘başhekim değiştirir’ iddialarına cevap verilmesini istiyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Delen
Mustafa Delen - 5 yıl Önce

Buradan bütün yetkililer sesleniyorum gelin sivereğin sağlık halini görün daha bundan 13 gün önce gittiğimiz acilde bile doktorlar görevini yapmıyor acil vakaya ic kanama şüphesiyle ultrasyona zevk edildi mesai öğlen mesai saatine 5 dakika kala ultrasyon doktoru ve çalışanları biz yemeğe gidiyoruz mesai saatini bekleyin denildi biz çaresiz beklemek zorunda kaldık yarım saat 40 dakika falan bekledik hastam mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetiyle tekrar acile gittim bayan bir doktor vardı ben baktım bişeyi yok hastanın çık dışarıda bekle dedi ben bunun la ilgili alo 184 şikayet ettim fakat o 1.5 saat diliminde onlardan da net bir bilgi net bir sonuç alamadım ve mesai saati açıldı ultrasyon doktoru normalde 13.30 başması gerekirken 13.42 de mesai yi açtı ve hastalara bağırıp çağırıyordu her iki dakikada bir telefonla konuşuyordu yetkililerin SİVEREK sağlık sorunlarını çözmesini bekliyoruz

Cancan
Cancan - 5 yıl Önce

Ey Siverek-Siverekliler zalimler için yaşasın cehennem...Bakalım toprağın altına dayanabilecek misiniz? O biriktirdiginiz haram mallar sizi kurtaramayacak.Zalimler kahruperisan olacak.Vesselam...................

Cancan
Cancan - 5 yıl Önce

Mustafa kardeş canını sıkma... Allah görüyor,izliyor...

av.polatoglu
av.polatoglu - 5 yıl Önce

Siverek feodal zihniyetten kurtulmadıkça harama meylettikce beteriyle karşılaşır.Önce Bucakların zulmü şimdi Kırvarların, Özeyranların Ve de Bavocuların zulmü...Beter olun...

SIRADAKİ HABER