Viranşehir'de ikinci hastanenin yeri de belli oldu!

Viranşehir'de ikinci hastanenin yeri de belli oldu!

Viranşehir'de ikinci hastanenin yeri de belli oldu!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr.Halil Özşavlı'nın "Hayalim" dediği Viranşehir'e ikinci hastane projesinde yer tahsisi de yapıldı. Müjdeyi veren Vekil Özşavlı "Urfa'ya hizmet için projelerin peşinden koşmaya devam ediyoruz" diye konuştu.


Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılması için yürütülen çalışmalarda yeni sürece girildi.
İlçedeki doğurganlık oranının yüksek olması, Suriyeli sığınmacıların da ilçede yaşamaya başlamasının ardından kadın doğum ve çocuk poliklinikleri artan nüfusa yetersiz gelmeye başladı. Hastalar Şanlıurfa yada çevre illere gönderilmek zorunda kalıyordu. Bu hem zaman kaybı oluşturuyor hem de hastalara fazladan maddi yükümlülük veriyordu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özşavlı da ilçenin ihtiyacını Ankara'da Sağlık Bakanlığı'na aktardı ve 130 milyon TL'lik  hastane projesi yatırım programına alınarak geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlandı. Proje böylece resmen hayata geçti yasalaştı. 

MÜJDEYİ VEKİL DR. ÖZŞAVLI VERDİ


200 yataklı olması planlanan hastane için yeni bir müjde geldi. Vekil Dr. Özşavlı yer tahsisinin yapıldığını duyurdu. İhale süreci için de tarih veren Vekil Dr. Özşavlı şöyle konuştu:


"Viranşehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yer tahsisini yaptık. Bu bir ilktir. Bir ilçeye iki hastane yapmak mucizedir. Bu benim hayalimdi. İki, üç yıldır peşinde koştuğum bir şeydi. Çok şükür geçen hafta yer için parsel bulduk, tahsisi yaptık. 2022 yılı bitmeden ihaleye çıkacak inşallah."
Vekil Dr. Özşavlı hastanenin hayırlı olmasını dileyerek "Urfa'ya hizmet için projelerin peşinden koşmaya devam ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER