Şanlıurfa Saadet'ten AK Parti'ye geçen adaydan açıklama

Saadet Partisi 4. Sıra Milletvekili adayı İzzet Çiftçi ve beraberindeki 250 partili düzenlenen törenle AK Parti'ye geçerken, Çiftçi geçiş kararlarını "Saadet Partisine vereceğiniz her oy CHP’ye gidecektir.

Şanlıurfa Saadet'ten AK Parti'ye geçen adaydan açıklama
Saadet Partisi 4. Sıra Milletvekili adayı İzzet Çiftçi ve beraberindeki 250 partili AB Komisyon Başkanı ve Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle AK Partiye geçiş yaptı.

GAPTEM Konferans salonunda gerçekleştirilen törenle Saadet Partisinden İstifa ederek AK Partiye geçiş yapan partililere rozet takıldı.


Gerçekleştirilen rozet takma törenine Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye başkanı Fevzi Demirkol, İzzet Çiftçi, beraberindeki arkadaşları ve akrabaları katıldı.


Törende konuşma yapan vekil adayı Gülpınar Saadet Partisi'nin CHP ile olan ittifakını kabul etmeyerek AK Partiye attıkları adımdan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.


 GÜLPINAR,  “BU GEÇİŞİN ÇOK DERİN ANLAMI VAR”


Özelikle siyasi hayatta yanlış tercihlerin çok doğal olduğunu belirten AB Komisyon Başkanı Gülpınar, şuan Siadet partisi için bu durumun yol kazası olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:


“Tabi bizim için aslında belki farklı algılanabilecek bu geçişler transfer olarak tabi edecek meseleler çok farklı değerlendirebilir toplumlar açısında söylediğimizde bizim içinde gerçekten de önemli tabi İzzet beyin burada ekibi ile beraber Murat kardeşimiz, SKM Başkanı ve diğer arkadaşları ile beraber bizlerle beraber yol yürümekte irade göstermesi ve adaylık sürecini sonlandırıp bizim partimizle beraber hareket etmesi gerçekten de bizim için mutluluk verici. Ama bunun tabi ki çok derin anlamı var, birazdan da İzzet kardeşimizin dediği gibi çok güzel bahsetti. Aslında tabi Saadet Partisine söyleyecek lafımız yok siz biliyorsunuz köken olarak çokta farklı değiliz milli görüş temel oralardaki arkadaşlarında görüşlerine saygı duymak lazım. Başka bir parti altında olmak yollarımızın da çokta farklı olduğunu göstermez ama insanlar zaman zaman yanlış tercihlerde bulunabilirler özelikle siyasi hayata bu çok doğaldır doğal olandır. Şuanda Saadet partisin de bunu bir yol kazası diyebiliriz çünkü gerçekten de onların oradaki duruşları onlara yakışmıyor.”


Yaklaşık 1 yıldır Saadet Partisinde aktif siyaset yapmakta olduğunu aktaran İzzet Çiftçi, bu süre zarfında İl Başkan yardımcılığı görevi sürdürürken, bir yandan seçim çalışmaları faaliyetleri öbür taraftan partiye üye kazandırma çalışmaları yürüttüğünü söyledi.


Bu çalışmaları burada bulunan yönetim kurulu, ilçe başkan yardımcısı, İl SKM başkanı ve aynı zaman da 250 sandık görevlisi arkadaşıyla yürttüğünü belirten Çiftçi, “Bu görevi yürütürken 24 Haziran seçimleri için Saadet Partisi Şanlıurfa 4. Milletvekili adayı oldum. Ancak dedelerimizden ve büyüklerimizden gördüğümüz bildiğimiz bir ilke vardı. Oda dava demekti bununla beraber siyasi duruşumuzdan ödün vermeden bir oyu iki oy yapmak ve bu davayı sürdürmekti. Bilindiği gibi ben Şanlıurfa Saadetten 4. Sıra milletvekili olarak nice fedakarlık yaparak biz bu ideallerimizde biri milletvekili olsun diye hiç vazgeçmedik. Geldiğimiz noktada Saadet Partisi CHP ile ittifakını içime hiç sindiremedim ve sindiremedik. İnanın ki bu durumdan rahatsız olup bunu kabul etmeyen daha nice kardeşlerimiz var. “ dedi.

 

ÇİFTÇİ,”CHP İLE OLAN İTTİFAKI İÇİMİZE SİNDİREMEDİK”

 

Bu saatten sonra bu şekilde yönetimle milli görüş davasına kendi menfaati uğruna hiçe sayan ve şahsi ihtiraslar uğruna rahmetli Erbakan'ın kemiklerini sızlatarak onlarca hadiselere şahit olduğunu söyleyen Çiftçi, “Benim bu olayları kabul etmem mümkün değildi. Saygıdeğer Şanlıurfalılar Saadet Partisine vereceğiniz her oy CHP’ye gidecektir. Bunu kabul ettirmeye ve geçmişi unutturmaya çalışıyorlar. Bu ve bunlara benzer onlarca nedenden dolayı ben ve dava arkadaşlarım Saadet Partisi üyeliğinden yönetiminden ve milletvekilliği adaylığından istifa etiğimiz belirtmek istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destek vereceğime kamuoyu ile beyan ediyoruz. Bugün bir arada olmamızı sağlayan ve geçiş sürecini birlikte yürüttüğümüz geçişimizde emeği olan Avrupa Birliği Uyum Komisyon Başkanımız sayın Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından AK parti'ye geçenlere rozet takıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER