Şanlıurfa'da öğrencilerin öğle yemeği vakti!

Şanlıurfa'da yemekhanesi olmayan okulda yerlerde yemek yiyen öğrenciler için 'yemekhane talepleri' olumlu karşılanmayınca, öğrenciler kendilerine ayrılan bir sınıfta önce yemek yiyor ardından ders dinliyor.

Şanlıurfa'da öğrencilerin öğle yemeği vakti!
Şanlıurfa'da Haliliye İlçesinde bulunan taşımalı eğitim kapsamındaki Göktepe İlkokulu'nda öğrencilerin yemek çilesi şaşkınlık yarattı.

Bakan "çağ atladık" dedi ama Şanlıurfa o çağı bir türlü atlayamadı. Malzeme eksikliği, öğretmen açığı, Suriye öğrencilerle karma eğitim, kalabalık sınıflar, derslik ihtiyacı derken çağ atlatamamış kentte öğrenciler yemekhaneye de muhtaç. 236 kişilik Göktepe İlkokulu'ndaki 136 taşımalı sisteme tabi öğrenci bulunuyor ve bu öğrenciler hijyenden uzak, tuvalet girip çıktıktan sonra bastıkları koridorlarda yemek yiyor, oturuyor. 

MÜLTECİ GİBİ!

Kimileri ise sıraları koridorlara taşıyıp yemek yemeye çalışıyor. Öğrencilerin bu durumu 'mülteci gibi' benzetmesine tam uyarken, Göktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Yalçın yemekhane talebiyle çalmadık kapı bırakmadı.

BİMER, Milli Eğitim, Kaymakam, Valilik ve belediyelere başvuru yaptığını söyleyen muhtar Yalçın "Her yere başvurdum ama malesef okula bir yemekhane yaptıramadık. Başaramadım, bir şey elde edemedim" dedi.

YAĞ DÖKÜLEN SIRALARDA EĞİTİM

Şuan öğrencilerin bir sınıfta yemek yediklerini iddia eden muhtar Yalçın, "Sınıfta yiyiyorlar ama hijyen yok. Yağı döküyorlar masanın üstüne sonra o sıralarda öğrenim görüyorlar. Belediyelerin reklama harcadıkları paraları Allah bilir. Mazlumlara yardım etsinler" açıklamasında bulundu. 

BİRÇOK OKULDA AYNI SORUN

Kentte 2011 yılında yaklaşık 200 okulun yapıldığı ve yapılan okullarda yemekhane olmadığı için aynı sorunları yaşadıkları öğrenildi. 

Öte yandan Göktepe İlkokulu'ndaki görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğunu, öğrencilerin sınıflarında yemek yediğini aktardı.



AJANS URFA


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER