Şanlıurfa'nın Uludağ'ı Sezonu Açtı

Şanlıurfa'nın Uludağ'ı Sezonu Açtı...

Şanlıurfa'nın Uludağ'ı Sezonu Açtı

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesine 45 km uzaklıkta bulunan 1919 rakımlı Karacadağ kayak merkezikayak sezonunu açtı. 


Hafta sonu ziyaretçilerin akınına uğrayan  kayak merkezi günübirlik kayak severlerinuğrak yeri oluyor.


  Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan gelen kayak severler kar ve  güneşin tadını  çıkarırken bazıziyaretçiler karda mangal yaparak hem eğleniyor hem de piknik yapıyorlar.Karacadağ kayak merkezinde 30 cm bulan kar kalınlığında güneş ve karın tadınıçıkaran ziyaretçilerin çoğu naylon leğen ve plastik kızaklarla kayarken çevreköylerden gelen vatandaşların yöresel kıyafetleriyle şalvarlıların  profesyonel kayması dikkat çekti. 


Çevreköylerden gelen ve şalvarlı kayakçılar şalvarla  kaymanın daha avantajlıolduğunu belirterek şöyle dediler. 


Kayma esnasında pistten aşağı inerkenbacaklarımızı açtığımız zaman şalvar rüzgarın etkisi ile yavaşlatıyor ve daharahat durmamızı sağlıyor dedi."  Sezonunaçılmasıyla birlikte hafta sonunu kayak merkezin de geçiren ilçe kaymakamı HamzaErkal yaptığı açıklamada şöyle dedi. " her geçen yıl daha cazip hale geliyor, bu yıl iyi bir kar yağdı vebölgedeki insanları kayak merkezine çekti. Bu gün hava güneşli  ve çok güzel insanlar eğlenmek ve piknikyapmak için bölgenin tek kayak merkezi olduğu için burayı seçiyorlar. 


İlçemizdebirde Fırat ta kanyon var kısmet olursa kanyonla kayak merkezini entegre edip insanlarımızın hem kanyonda hem dekayak merkezini gezeceği gününü daha güzel geçirecek." Dedi.   


Kayakmerkezinde kayak takımlarının bir saatlik ücreti 15 TL olurken gün boyukiralamanın bedeli ise 60 TL olduğu belirtildi. Kayak merkezinin işletmecisiOrhan Atilla "  Hafta sonları cumartesive Pazar günleri 5 bin kişi ile 6 bin kişinin kayak merkezini ziyaret ettiği belirtiti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER