SELİMPINAR İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİME HAZIR

Siverek Belediyesi İş Makinalarının Aralıksız Çalıştığı Selimpınar İlköğretim okulu Eğitime Hazır Hale Geldi...

SELİMPINAR İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİME HAZIR

Haber: Mehmet SEZGİN


      Şanlıurfa’nınSiverek ilçesinde geçtiğimiz hafta eğitime çatısı akan, bahçesi çamur  ve sınıflarında suların aktığı ilköğretimokulunda eğitime ara verilmişti.

         Siverek’te dahaönceki şiddetli rüzgâr ve sağanak yağmur sırasında çatısı hasar gören SelimPınar İlköğretim Okulu’nda eğitim, güç şartlar altında sürdürülmeyeçalışılıyordu. Geçen yıl eğitime açılan okulun çatısında 1 yıl içerisindemeydana gelen bu tahribat, öğrenci ve okul yönetimini zorda bırakıyordu. Bahçeduvarı olmayan okulda eğitim gören 1500 öğrenci, yağmurlu havalarda çamurluyolları bata çıka aşarak geldikleri okulda neredeyse bileklerine kadar suyladolan sınıflarda ders görmeye çalışıyordu.

     

       Yaşananolumsuzlardan sonra eğitime ara verilen ilköğretim okulunda çalışma başlatanSiverek belediyesi 4 günde okulu eğitim ve öğretime uygun hale getirdi. Okulunyapım işini alan yüklenici firma okulun çatısını onarırken okulun diğereksikliklerini Siverek belediyesi tamamlıyor, okulda yapılan çevre düzenlemesininardından okulun bahçesinde  iş makinaları4 gündür aralıksız çalışıyor, okulun bahçesinde yapılan düzenlemenin ardındanokulun bahçesi ve yolu betonla kaplandı.

        Okulun pazartesieğitime hazır hale geleceğine dikkat çeken Siverek belediye başkan vekiliMustafa Hivi Abdioğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi. “ Belediye Başkanımız AliMurat Bucak Okulu ziyaret ederek yaşanan olumsuzlukları gördükten sonra talimatverdi ve okulda çalışmalara hızla başladık, çevre düzenlemesinin ardındanokulumuzun yolunu ve bahçesinde betonlama çalışmaları yaptık artıköğrencilerimiz pazartesi tertemiz bir okulda eğitim görecek dedi.” Okullarındayapılan çalışmaları gören okulun öğrencileri pazartesi çamursuz bir okulda veçatısı akmayan bir okulda eğitim görecekleri için çok mutlu olduklarınıbelirtti.

        Yapılan çalışmalarson aşamaya geldi selim pınar ilköğretim okulunda eğitim pazartesi verilmeyebaşlanacağı belirtildi.

     

       Okulun yanındabulunan anaokulunun çevre düzenlemesi ve yol yapım çalışmalarına başlandı. Belediyeiş makinaları ana okulunda aralıksız çalışıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER