Sitemiz Editörü Abdullah Lale Mürşitpınar'da

IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar Kobani'nin doğusundaki Kani Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesi'nde yoğunlaştı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ise iki bölgedeki IŞİD mevzilerini bombalıyor.

Sitemiz Editörü Abdullah Lale Mürşitpınar'da
IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalar Kobani'nin doğusundaki Kani Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesi'nde yoğunlaştı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ise iki bölgedeki IŞİD mevzilerini bombalıyor.

     Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun çatışmalar aralıksız gün boyunca devam etti. Kobani'nin doğusundaki Arab Mahallesi ve Mıştenur Tepesinde yoğunlaştı. İŞİD tanklarının gün boyunca top atışı yaptığı güney cephesinden alevler yükselmeye başladı.

      ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sabah saatlerinden bu yana Kobani'deki IŞİD hedeflerine iki bombardıman düzenledi.
      İlk bombardıman Kobani'nin doğusunu vururken, saatler sonra gerçekleşen ikinci saldırı kasabanın kuzeydoğusundaki IŞİD hedeflerini hedef aldı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin salı ve çarşamba günleri Suriye'de altısı Kobani'ye olmak üzere toplam 9 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İŞİD HAVA'DAN DARBE

      PYD ile çatışmaların aralıksız sürdüğü akşam saatlerinde İŞİD güney'e doğru ilerleyişinde koalisyon ülkelerinin hava saldırısı sonucu ağır darbe aldı. Çatışmaları köy evlerinin damından izleyen Kürtler, hava saldırılarında ağır darbe alan İŞİD mevzilerini görünce çeşitli sloganlar atarak sevinç gösterilerinde bulundular.

SOKAK ÇATIŞMALARI SÜRÜYOR

     Hava saldırıları ile darbe alan IŞiD militanlarının YPG güçlerinin de sokak savaşı ile Kobani merkezine sızma girişimini engellediği ve ilçenin doğusuna doğru püskürttüğü öne sürüldü. Halen çatışmaların sürdüğü Kobani'de sık sık patlama ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.


MÜŞRİTPINAR TEPELERİNDE TÜRK TANKLARI

     Kobani'de çatışmalar devam ederken sınırın diğer Tükriye sınırında da hızlı bir çalışma var. Sınır hattı boyunca bulunan köyler boşaltılmış durumda. Her yarım saate bir devriye gezen zırhı araçlar özellikle boşaltılan köylerde askerler nöbet bekliyor.
      Çatışmaların yoğun bir şekilde sürmesi üzerine obüs ve tanklar Suriye'yi gören hakim tepelere yerleştirildi. Obüs ve tankların namlularının Kobani'ye çevrili olduğu görülürken, olası saldırıya karşı bazı hakim noktalara hava savunma sistemleri de konuşlandırıldı.

SURUÇ DİKEN ÜSTÜNDE

      Dün tüm Türkiye'ye yayılan Kobani eylemlerinde Suruç'ta nasibini aldı. Özellikle ara mahallelerde taş, molotof kullanarak polisle çatışan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
      Kobani'den de gelen mültecilerle birlikte Suruç'ta yoğun yol kontrolleri yapılmakta. yabancı plakalı araçlar şehir merkezine alınmazken, Özel Hareketçılar ve Polis'in şehirde aldığı güvenlik önlemi üst seviyede.


5 PYD 'Lİ SURUÇ'TA

       Akşam saatlerinde bir yaralının daha kaldırıldığı Şanlıurfa Devlet Hastanesine bu akşam 5 PYD'li nin cenazesi teslim edildi. Kimlikleri açıklanmayan PYD'lilerin Türkiye vatandaşı olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
   Edindiğimiz bilgilere göre 6 PYD'linin cenazesi de Siverek Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Yaralı olanların tedavisi sürüyor. 

Sitemiz İmtiyaz sahibi Abdullah Lale'nin Suruç'tan 2.ci günün notları devam edecektir.


Abdullah Lale'nin Özel Haberi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER