Siverek-Der'den Ümmete İdlib Çağrısı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından basın açıklaması

Siverek-Der'den Ümmete İdlib Çağrısı
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından basın açıklaması ve  Suriye'de rejim tarafından yapılan hava saldırısında İdlib'de hayatını kaybeden siviller için Abdulkadir Geylani Camisinde Gıyabi cenaze namazı kılındı.  


Siverek-Der adına basın açıklamasını dernek üyesi Hacı Hatipoğlu yaptı. "Dün sabah saatlerinde SURİYE nin İDLİB Kentinde katil- cani beşşar ve destekçilerinin uçaklarından atılan kimyasal bombalarla çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 100 e yakın masum insanımız katledilmiş ve 400 kadarı da yaralanmıştır. Bu masumlar yer yüzünün sahibine, Kabe'nin Rabbi olan Aziz ve Celil olan Allah a iman ettikleri için katledildiler.


6 yıldır devam eden bu savaş ve katliam zalim Esed rejiminin ve onun işbirlikçileri, destekçileri, ağababaları olan Rusya'nın, İran'ın, Amerika'nın, gizli açık destek veren diğer katliamcı devletlerin ve örgütlerin dünya tarihine geçmiş en alçak, en namussuz, en şerefsiz katliamlarıdır.
      İdlib'de yaşanan katliamı şiddetle telin ediyor, arkası kesilmeyen vahşet karşısında yürekleri yanan, kardeşlerinin acısına ortak olan ve duaya duran bütün Müslümanlara sabrı cemil diliyorum. Buradan da sesleniyoruz
EY beşar ey hameney Kadın-erkek demeden, yaşlı-çocuk ayırt etmeden insanların üzerine kimyasal bombalar yağdırmanın; toprağı, havayı, suyu zehirleyerek nesillerin geleceğini yok etmenin insanlık önünde ve Hak Teâlâ katında da hiçbir açıklaması ve mazereti olamaz.

"Ey alçaklar, ey zalimler, İdlip'teki çocukları hangi suçlarından dolayı katlettiniz, öldürdünüz? Hz.Hüseyin ve Hz.Ali efendimizin takipçisi olduğunu söyleyen Hamaney! Sen Hz.Ali'nin, Ehlibeyt'in değil Yezid'in takipçisisin halefisin!


      Ey Hamaney': Firavun da çocukları boğazlıyordu, şimdi senin adamların çocukları katlediyor. Yol yakınken bu yoldan dönünüz. Eğer dönmezseniz Firavun'un sonu nasıl olmuşsa sizin de sonunuz öyle olacak .
İdlib'in feryatlarında, akıttığınız mazlumların kanında, boğulacaksınız. Ve bu hal üzere ölürseniz ebediyen kalacağınız cehenneme sürükleneceksiniz.
Bugün İdlib de bu mazlumların yerinde on köpek öldürülmüş olsaydı dünya ayağa kalkardı. Ama öldürülenler Müslüman olunca kimse bir şey demiyor, diyemiyor.


      Bütün dünya gördü Rusya da ölenler için dünya ülkeleri taziyelerini iletmek için sıraya girdiler.Elbeteki orada ölen masumlar içinde üzülüyor ve o saldırıyı da telin ediyoruz.

DEĞERLİ Siverek?

      Elbet bu savaş sona erecek, gözyaşı coğrafyasında adalet yeniden hakim olacak, bu dünyada da ahirette de zalimler ve yandaşları hak ettiği cezayı bulacaktır.


      O zamana kadar bize düşen, umudumuzu, imanımızı ve cesaretimizi yitirmeden barış ve merhamet için çabalamaktır. Sabırları tükenen, beldeleri harap olan, gönülleri yorgun düşen masumların feryadını duymaktır.
Ey Müslümanlar, Ey İslam ümmeti! Saldırı, katliam ve terör haberlerine alışıp duyarsızlaşmayın! Kardeşliğinizi unutmayın, tek yürek olarak mazlumun yanında yer alın!

Ey İslam ülkelerinin liderleri, ilim insanları, insan hakları müdafileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri!

Bu karanlık ve kuralsız savaşı durdurmak için maddi ve manevi her türlü gücünüzü seferber edin! Masumları, anaları, yavruları ezip geçen bu hayâsızca akınları durdurun!

Unutmayın, bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır." dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından kılınan gıyabi cenaze namazı kılındı. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER