Siverek Kırsalında 16 Mahalle Suya Kavuşacak

Şanlıurfa'nın Siverek kırsalındaki 16 mahallede yaşanan su sorunu, ŞUSKİ ekiplerinin yaptığı alt yapı çalışmasıyla son bulacak.

Siverek Kırsalında 16 Mahalle Suya Kavuşacak
Şanlıurfa'nın Siverek kırsalındaki 16 mahallede yaşanan su sorunu, ŞUSKİ ekiplerinin yaptığı alt yapı çalışmasıyla son bulacak. 90 kilometrelik hat döşeme çalışmasının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek kırsalında 16 mahalleyi suya kavuşturacaklarını söyledi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek kırsalında 16 mahallede yaşanan su sorununu gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Siverek kırsalındaki 16 mahalleye içme suyu sağlamak için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren ŞUSKİ ekipleri hat döşeme çalışmalarına ağırlık verdi. Yaklaşık 90 kilometre içme suyu hat döşeme çalışmasını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, teknik ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Siverek kırsalında yapılan hat döşeme çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Karacadağ bölgesinde 16 yerleşim yerimiz bu güne kadar içme suyuna kavuşmuş değildir. Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ekiplerimiz tarafından bu alanda bir çalışma başlatıldı ve 16 mahallemizi suya kavuşturacağız. Su medeniyettir ve hayattır. Su inancımızda temizliğin ana maddesidir. Su olmadan yaşam olmaz ve Gedik içme suyu projesini hazırladık. 2 bin ton kapasiteli su deposu yapıyoruz. Buradan 16 mahallemize içme suyu sağlayacağız. Buraya aktarılan kaynağın hayırlı bir işte kullandığımızı düşünüyorum. Tarih boyunca süren su sorununu tarihin çöplüğüne gömdük. Bu yıl içerisinde buradaki çalışmalarımız tamamlanarak halkımıza temiz içme suyunu vereceğiz. İnsanlarımızı her zaman kendini geliştirmeli ve bu bölgeler çok verimli topraklardır. İçme suyu projemizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda yaklaşık 90 kilometre içme suyu hat döşemesi gerçekleşecek ve 16 kırsal mahalle içme suyuna kavuşacak. Bu kapsamda 14 milyon liralık bedelle yapılacak olan proje 2018 yılının sonunda tamamlanmış olacak. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER