Siverek Neden İl Olmalıdır?

Sayın okuyucularımız: Bu yazı ile il olmanın ne gibi değişim ve gelişmeler getirdiğini bir ilde olan teşkilatları incelenerek takdirlerinize sunamaya çalışacağız.

Siverek Neden İl Olmalıdır?
Sayın okuyucularımız: Bu yazı ile il olmanın ne gibi değişim ve gelişmeler getirdiğini bir ilde olan teşkilatları incelenerek takdirlerinize sunamaya çalışacağız.

Ancak evvela kentimizin potansiyelinden bahsetmek istiyoruz:

     1925 yılında bölgemizde meydana gelen Şeyh Sait İsyanından sonra, 1926 yılında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapılarak düşman işgalinden kurtardığı ile bağlanarak ikinci defa cezalandırılmıştır. Yetmediği gibi aşiret liderleri de sürgüne gönderilmiştir.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde bir çok haklar iade edileceği açıklandığından Siverek'in il konusu da bu pakette yer alması gerekirdi.

Siverek 7 bucağa, 4.314 km2 yüzölçümüne, 180 mahalleye, 232 bin nüfusa, 119.772 seçmene sahip bir kenttir.

Kentimiz coğrafik konumu itibariyle Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin ortasında yer olup kuzeyinde Adıyaman, Güneyinde de Mardin illeri yer aldığından strateji bakımından da önem arz etmektedir

Kentimiz altyapı, şehircilik ve kamu yatırımları yönünden birçok ilden daha fazla gelişmiş olup il yapıldığında bütçeye fazla yük getirmeyecektir.

Kentimizin özellikleri hakkında genel bilgilerden sonra il idaresini incelemekte yarar görmekteyiz. Bize en yakın olan Şanlıurfa il idaresini ele almak istiyoruz.

Gerek nüfusu ile gerek yüz ölçümü ve geniş yerleşim alanları ve gerekse sosyal yapısı ile ilçe idaresi ile idare edilemeyecek durumdadır. 5-10-20 ve daha fazla köylerin bir araya getirilerek kurulan ilçelerle Siverek ve benzeri kentlerin aynı ilçe idaresi ile idare edilmesinin mümkün olmadığı açıktır.

ŞANLIURAF İLİNDE OLUP BİZDE OLMAYANA KURUMLAR

- Vali
- Vali Yardımcıları
- İl Emniyet Müdürlüğü
- PTT Baş Müdürlüğü
- DSİ Bölge Müdürlüğü
- İl Jandarma Komutanlığı
- TELEKON Baş Müdürlüğü
-  Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü
- İl Sağlık Müdürlüğü
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
- Bağ-Kur İl Müdürlüğü
- Defterdalık
- İl Müftülüğü
- SSK İl Müdürlüğü
-  Askerlik Şube Başkanlığı
- Bayındırlık İl Müdürlüğü
- Vakıflar Bölge Müdürlüğü
- GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığ
- Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü
- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü
- Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
- Çevre ve Orman İl Müdürlüğü
- Milli Eğitim Müdürlüğü
- Tarım Reform Bölge Müdürlüğü
- Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
- Tarım İl Müdürlüğü
- Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü
- Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü
- Meteoroloji Bölge Müdürlüğü
- İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
- Tugay
- Harran Üniversitesi

( 16.4.2014 tarih ve Saat: 22.42 de //www.sanliurfa.gov.tr/default_B0.aspx?content=415
Web sitesinden alınmış olup Vali, Vali Yardımcıları, Harran Üniversitesi ve Tugay tarafımdan ilave edilmiştir. )

Şanlıurfa ilinde olu kurumlar listesi yukarıdaki gibidir.
      Yeni kurulacak bir ilde elbet teki bölge müdürlükleri olmayacağı gibi GAP Kalkınma İdaresi gibi kurumlar da olmayacak. Ancak bütün il müdürlükleri yer alacaktır.
     Bu kurumlara bağlı bir dizi birimlerin olduğu bilinmektedir.

Örneğin; Valiliği ele alalım.

Başta vali olmak üzere birkaç tane vali yardımcısı bulunduğu gibi aşağıdaki müdürlüklerin de olması gerekmektedir.

- Özel Kalem Müdürlüğü
- İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
- İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
- İl Yaz İşleri Müdürlüğü
- İl İdare Kurulu Müdürlüğü
- İl Dernekler Müdürlüğü
- İl Hukuk İşleri Müdürlüğü

Defterdarlığı ele alırsak:

- Defterdar
- Defterdar Yardımcısı
- Milli Emlak Müdürlüğü
- Personel Müdürlüğü
- Muhasebe Müdürlüğü
- Muhakemat Müdürlüğü

     Siverek il olduğunda bizde de bir ilde olması gereken il teşkilatları kurulacak ve bu kurumlara bağlı yüzlerce personel atanacaktır.

Bir başka örnek daha vermek istiyorum.

     Siverek'te bildiğim kadarıyla 250 civarında emniyet kadrosu bulunmaktadır. Siverek il yapılarak aslına dönüştürüldüğünde İl Emniyet Müdürlüğü kurulacak. İl emniyet müdürlüğüne bağlı aşağı yukarı 50 emniyet müdürü ve bini aşkın polis kadrosu atanacak.

      Siverek il yapılarak ihya edildiğinde jandarma bölük komutanlığı jandarma alay komutanlığına dönüştürülecektir. Bir bölüğün kadrosu ile bir alayın kadrosunu hemen, hemen herkes tahmin edebilir.

     Bizde bulunan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve diğer müdürlükler il Müdürlüğüne dönüştürülünce yüzlerce personel kadrosu daha atanacaktır.

     Yeni kurumla bir ilin yukarıda saydığımız bütün kadrolarının il yapıldığı gibi dolması elbette ki mümkün olamaz. Ancak birkaç yıl içerisinde il teşkilatı yerli yerine oturabilir.

     Bu atamalar sonucunda 4000- 5000 yeni personelin kentimize gelmesi sonucunda aldıkları maaş ve ücretleri ile esnaf ve tüccarlarımızın kazançlarına kazanç katacaklarından kentimiz de ekonomik yönden gelişmeler sağlanacaktır.

     Genelde illerde tümen-tugay gibi üst birliklerin olduğu bilinmektedir.
Bir ilde alaydan büyük birliğin kurulabilmesi için o ilin arazi yapısı, coğrafik konumu, stratejik konumu değerlendirilerek karar verilir. Kentimiz tarihte olsun günümüzde olsun önemini koruduğu yetkililer tarafından da teyit edilmektedir. Bu duruma göre alaydan büyük üst birliğin de kurulması gerekecektir . Bu durumda kentimizin ekonomisi daha da güçlenecektir.

     Elbetteki bu gelişmeler sadece ekonomik yönden değil sosyal, kültürel, sanat ve bilim alanlarında da büyük faydalar getirecektir.

      Sadece günlük harcamalarla da sınırlı kalmayacak, bu kurumlar zaman içerisinde hizmet binaları, lojmanlar gibi çeşitli yatırımlar yaparak kent ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunacaklardır.

     Siverek il olunca güvenlik artacak, vatandaş öz güven kazanacak, sosyal, sanatsal, kültürel etkinlikler artacak ve çeşitli yatırımlar yapmaya başlayacaktır.

     Siverek il olduğunda şimdi olduğu gibi il bütçesinin kırıntılarından faydalanmak yerine, il bütçemiz olacak ve il bütçesinden daha fazla hizmet ve yatırımlar yapılacaktır.

     Bağlı ilçelere bu bütçeden yatırım ve hizmetler Siverek ilinden ilçelere aktarılacak ve bağlı ilçeler Siverek iline gelerek ekonomimize katkı sunacaklardır.

Günümüzde olduğu gibi bir dilekçe için her gün yüzlerce hemşerilerimiz Şanlıurfa iline gitmekten kurtulacak, zaman, para ve yolculuk riskinden kurtulacak, işlerini evinde çok kısa zaman içerisinde göreceklerdir.

İl olduğu için kentimizdeki eski çağlardan gelen geleneksel sosyal yapıda meydana gelecek değişimler sonucunda çağdaş sosyal yapıya kavuşmuş olacağız.

YÖK İlçelerde fakülte kurmaya sıcak bakmadığından Siverek il olduğunda bırakalım fakülteyi KARACADAĞ ÜNİVERSİTESİ kurulacaktır. Bir üniversitenin kurulması demek o kente ekonomik, sosyal, kültürel, turizm yönlerden gelişip kalkınarak çağdaş kentler arasına girmesi demektir.

Bilindiği üzere Siverek ilçe olduğu için ne bakan, ne başbakan ve ne de cumhurbaşkanı kentimize gelmemektedir. İl olduğumuzda il olarak devlet protokolüne girileceğinden bakanlar da, başbakanlarda ve cumhurbaşkanları da kentimize zaman, zaman geleceklerdir.

Genel seçimlerde bile partilerin genel başkanları ilçe olduğu için Siverek'e gelmemektedirler. Oysa il olduğunda parti genel başkanlarının gelmemesi mümkün değildir.

Siverek ilçe olduğu için 16 yıldır Siverek Organize Sanayi Bölgesi gerçekleşmemiş ve sürüncemede kalmıştır. Oysa il olsaydı Siverek Organize Sanayi Bölgemiz yıllar önce kurulmuş ve sanayi bölgemiz sanayi tesisleri ile dolmuş olacaktı.

Bu gelişmeler olduğunda kentimizde büyük çanlılıklar meydana gelmiş olacak ve tarım işçisi olarak her yılın 8 ayında ülkemizin belli bölgelerine giden 50-60 bin insanımız bu çileyi çekmekten kurtulacak, çocukları eğitimden mahrum kalmayacak yollarda meydana gelen trafik kazalarında ölmekten de kurtulacaklar.

Şanlıurfa ilinin çeşitli kurumlarına gelen ödenek, araç, gereç ve personellerden asgari düzeyde yararlanırken il olunca azami düzeyde yararlanılacaktır.

Milli Eğitim teşkilatına gelen öğretmenlerden en tecrübelilerini il alıp ildeki okulların ihtiyacını karşıladıktan sonra ilçelere gönderirken Siverek il olunca gelen öğretmen kadrosu ve tecrübeli öğretmenlerin sayısı da artacaktır.

Ayrıca Şanlıurfa ili yüz ölçümü ile ve yerleşim birimlerinin çok fazla ve dağınık olmasının yanında GAP projesinin yarısının uygulandığı bir il de bu yerleşim birimlerine hizmet götürmesinin mümkün olmadığı cumhuriyet tarihinden günümüze kadar yapılan uygulamalarla görülmüştür.

Siverek il yapılarak aslına dönüştürüldüğünde Şanlıurfa ilinin de yükü hafifleyecek hem Şanlıurfa ili ve hem de Siverek ili süratle kalkınıp gelişerek çağdaş kentler seviyesine ulaşacaktır.

Siverek il yapıldığında ticaret ve sanayide meydana gelecek gelişmeler sonucunda vergi gelirleri artacak devlete yük olmanın yanında devlet hazinesine katkıda bulunulacaktır.

İl olmanın faydalarını dilimiz döndüğü aklımız erdiği ölçüde dile getirerek kamuoyunun bilgisine sunmaya gayret ettik.

Yaptığımız araştırmalarda, 800-900 nüfuslu ilçeler olduğu gibi 1.000-10.000-20.000-30.000 nüfuslu ilçelerde vardır. Kasaba niteliğindeki bu ilçeleri de bir kaymakam, bir yazı işleri müdürü ve 4-5 personeller idare ediliyor. Siverek gibi Urfa il merkezinden 500 km2 daha büyük olan, 180 mahalle ve 353 mezraya,232 nüfusa ve 30.3.2014 Mahalli Seçiminde 119.772 seçmene sahip

Siverek'e her gelen mülki amir bir süre görev yaptıktan sonra "SİVEREK İLÇE İDARESİ İLE İDARE EDİLEMEZ" demektedir.

Hakikaten öyledir. Çünkü Nüfus itibariyle 31 ilden büyük olan, yüzölçümü itibariyle 3 il hariç bütün illerin yüzölçümlerinden büyük bir kentin ilçe idaresi ile idare edilmesi mümkün değildir. Veya idare edildiği sanılıyor. Bu mümkün mü? Böyle bir sistemde gelişmek, üretmek, kalkınmak mümkün olabilir mi? Bu sistemle idare etmekte direnmekle kentler istihdam ve katma değer üreterek, kalkınamaz ve gelişemez. Durum böyle olunda da ülke kalkınmasının önüne set çekilmiş olur ki buna da yurtseverlik denemez.

Ayrıca altyapısı, kamu yatırımları, coğrafik konumu, şehircilik yönünden birçok ilden daha ileri düzeyde olan Siverek'in ilçe olarak bırakılması Siverekliye büyük bir haksızlık olduğu gibi ülkeye de büyük zarar vermesi kaçınılmazdır.


Bu kadar önemli bir potansiyele sahip tarihi SİVEREK ilinin 1926 yılında ilçe yapılaması kentimiz insanlarının yanı sıra ülkemize de büyük zararlar vermiştir.

Kentimizde 1970'li yıllarda uygulamaya başlanan ve cazibe ile geniş bir araziyi sulayacak olan Taş Üstü barajı projesinin iptal edilmesinden sonra 1984 yılında GAP projesi kapsamında Şanlıurfa'nın cazibe merkezi yapılması yapılan propaganda ve tanıtım çalışmaları sonunda göçün yönü Şanlıurfa'ya çevrilmiştir.

Hani GAP bölgesel kalkınma projesiydi? Otuz yıllık uygulamada gördüğümüz kadarıyla bunun böyle olmadığın çarpıcı örnekleri ile yaşayarak gördük. GAP bölgesindeki illeri cazibe merkezi yaparken ilçelerde yatırım yapmanın önüne set çekilerek sermayeyi il merkezlerine gelmeye zorlandığından ilçelerin içi boşaltılarak il merkezleri şişirilmeye gayret ediliyor. Bu da GAP'ın amacının dışına çıktığını üzülerek görmekteyiz.

Bir anım anlatmaya çalışacağım. 1991 yılında Diyarbakır olağanüstü ha bölge valiliğinde Siverek heyetini kabul eden merhum Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL görüşme esnasında "Siverek'in rakımı yüksek olduğundan GAP'tan yararlanamıyor. Siverek'in il olmasından başka çaresi yoktur." Demişti.

Kent kültürü ile yetişmiş, aydın sermaye sahibi nitelikli insanlarımız SİVEREK'te ki işlerini tasfiye edip gayri menkullerini satarak Şanlıurfa'ya yerleşerek yatırım yaparken, Atatürk baraj gölü altında arazileri kalan binlerce insanımız istimlak bedellerini alarak Şanlıurfa'ya yerleşmek sureti ile yatırımlarını Urfa'ya yaparken kentimiz sürekli kent kültürü almış nitelikli insanların yanında sermaye kaybına uğrayarak geril bırakılmaya mahkum edilmiştir.

Siverek il yapılarak önünün açılması gerektiğine inanmaktayız. Çünkü kentlerin ve ülkelerin gelişip, kalkınması ve çağdaş kent ve ülkeler seviyesine ulaşması için gerekli alt yapının devlet tarafından hazırlanarak bir aksiyon meydana getirilmesi devletin ve siyasi iktidarların asli görevdir.

Urfa'nın büyükşehir yapılması Urfalı için bir lütuf olabilir ancak Siverek'in büyükşehre bağlanması bir lütuf değil aksine bir cezadır. Çünkü 90 yılda il idaresi kentimize yeterli hizmeti getiremediği gibi büyükşehir'in de istenen ve arzulanan hizmetleri getirmesi bir hayalden öte bir şey değildir. Nasıl il idaresi ilin imkanlarının büyük ölümünü il merkezine yatırarak ili büyükşehir konumuna getirdiyse büyükşehir de aynısını yapacağından kuşkumuz yoktur.

Siverek il yapıldığında Urfa ilinin yükü hafifleyeceğinden il merkezine ve ilçelere daha fazla yatırım ve hizmet götürebileceğinden daha çabuk gelişip kalkınabileceği gibi Sivereklileri siyasilerin baskısından da kurtulmuş olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle;

Takdir edileceği üzere bir kişilik istihdam yaratmak için kimilerine göre 150- kimilerine göre de 200 milyon lira civarında yatırım yapmak gerekmektedir. 300 bin kişiyi istihdam edecek tesis kurmak için devletimizin bu günkü bütçesi ile yatırım yapması mümkün değildir ancak 1.000 kişilik istihdam yaratacak bir tesis parası ile Siverek il yapılarak ihya edildiğinde idari yapıda yapılan değişikliğin getireceği öz güven, rahatlık, motivasyon ve güvenliğin artması sonucunda kentimizde birkaç yıl içerisinde büyük gelişmelerin olacağı gibi bölgemize ve ülkemize de önemli katkı sunacağına inanmaktayız.

Bir bina nasıl ki temelsiz yapılmazsa, Siverek il yapılmadan gelişemez, kalkınamaz, işsizliğe çare bulunamaz ve ülke ekonomisine de ciddi katkı yapacağına hep yük olarak yoluna devam eder.

Kaldı ki il yasası çıktığı gibi devlet il teşkilatını hemen kuracak değil. İl kadrosu birkaç yılda ancak yerli yerine oturacağından bütçeden ayrılacak ödenekler de yıllara yayılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Siverek'in il olması zaruri ve elzemdir diyor ve Siverek'in il yapılmasından başka çarenin olmadığına inanıyorum.
Saygılarımla

Koçali Aymaz
SİVİL-DER Fahri başkanı
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER