Siverek Sevdası 1 Kitabı Yayımlandı

Kitabın geliri Siverek'i il Yapma ve Kalkındırma Derneğine bağışlanacak....

Siverek Sevdası 1 Kitabı Yayımlandı
     Yıllardır İl olmak için mücadele veren Siverekliler il olmak için 1990 yılında kurdukları Siverek'i il yapma ve Kalkındırma Derneği kurarak 1926 yılından çıkarılan teşkilatı mülkiye kanunuyla ilçe yapılan Siverek'in tekrar il olması için mücadele vermeye başladılar.

      Kendilerine il vadinde bulunup yerine vadelerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle aralarında eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in bulunduğu 14 eski politikacıyla mahkemelik olan Siverekliler il olma mücadelesini "Siverek sevdası 1" isimli kitapta topladılar.
      Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneğin eski başkanlarından olan derneğin fahri başkanlığını yürüten Koçali aymaz tarafından kaleme alınan 276 altı sayfalık kitap iki bin adet basıldı kitabın tüm geliri Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği(SİVİL DER) e bağışlanacak.

     Sivereklilerin yoğun ilgi gösterdiği kitapla ilgili açıklamada bulunan kitabın yazarı Koçali Aymaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti. "Kitap Siverek'in il olma mücadelesini tarihini anlatıyor. 1926 yılından beridir elinden il hakkı alınarak ilçe yapılan bir kentin tekrar il olmak için verdiği mücadelenin tarihi vesikası olmasının yanı sıra ilçe yapılan Siverek'in ekonomik, kültürel ve sosyal olarak geri bırakıldığını belgelerle anlatan tarihi bir kitaptır kitapta babalarımızdan devir aldığımız il mücadelesinin serüvenini anlatıyor, kaynak bulursak kitabın diğer ciltlerini de yayımlayacağız kitaptan elde edilen gelirini tamamı diğer ciltlerin basılması için derneğe bağışlanacak, yazmaya devam ediyorum" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER