Siverek'te ABD'nin Kudüs kararına tepki

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen STK'lar, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve Fransa'nın Kur'an kerim ile ilgili küstah tavrına tepki gösterdi.

 Siverek'te ABD'nin Kudüs kararına tepki
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ve Fransa'nın Kur'an kerim ile ilgili küstah tavrına tepki gösterdi.



İlçenin Kanlıkuyu Parkında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 



Basın açıklamasını grup adına Halil Özer okudu. Açıklamanın başında, ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararına ve Fransa’da yayınlanan Kur’ân-ı Kerîm’den bazı ayetlerin çıkarılması ile ilgili bildiriye tepki gösterildi.


70 yıldır Filistin'deki zulmün devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Mescid-i Aksa ve Kudüs bugün esirdir. Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze ve Batı Şeria'da kalanlar ise her türlü maddi ve manevi işkenceye maruz kalıyorlar, her gün birkaç şehit veriyorlar.Filistinli mücahidiler, bütün imkansızlıklarına rağmen Siyonistlere dünyayı dar ediyor. Ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar mücadeleleriyle bize kıyam dersi veriyorlar. Filistinli Müslümanlar direniş destanı yazmaya devam ediyorlar. Tek istedikleri ümmetin arkalarında durmalarıdır. Biz şehitlerimizin kanları ile, çektiğimiz acılara karşı sabrımız ile, ortaya koyduğumuz şanlı mücadele ile Allah'ın izni ile başarıya ulaşacağız diyorlar" dedi.


ABD ve Siyonist ülkeler hangi kararı alırsa alsınlar tanımayacaklarını belirten Özer, "Bizde diyoruz ki "Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize; Peygamber Efendimizin (sav) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bugün Filistin halkının işgal altındaki topraklarına dönüşünün çok yakın olduğunu gür bir sesle haykırma günüdür" dedi. 



Fransa’da yayınlanan Kur’ân-ı Kerîm’den bazı ayetlerin çıkarılması ile ilgili bildiriye tepki gösterilen açıklamada, "Avrupa’nın Kur’ân-ı Kerîm’den rahatsızlığı, emperyalist işgale dur diyen nesillerin beslendiği yegâne kaynağın Kur’ân-ı Kerim olduğunu çok iyi bilmesindendir. Yüzyıl önce İngiltere müstemleke bakanının “Kur’ân’ı Müslümanların elinden almadıkça başarılı olamayız” ifadesi bu son açıklamayla bir daha tekerrür etmiştir. İslam düşmanlarının Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik bu saldırılarına karşı, Müslümanların Kur’ân-ı Kerîm’e sımsıkı sarılıp onu daha çok okumaya, daha çok anlamaya ve daha çok hayata geçirmeye çalışmaları gerekmektedir" dedi. Açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. 


BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ

KUDÜS MÜSLÜMANLARINDIR 


ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına ve Fransa’da yayınlanan Kur’ân-ı Kerîm’den bazı ayetlerin çıkarılması gerektiğini söyleyen bildiriye tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek vermek, Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakbe’nın 70. yılını protesto etmek ve lanetlemek için bütün SİVEREK li kardeşlerimizle bu meydandayız. 



1948 yılından bu yana Filistin topraklarının yüzde 80 işgal edildi. Filistinlilerin en az yüzde 60’ı ya göçe zorlanmış durumda ve topraklarına uzakta bulunan mülteci kamplarında yaşıyor. Bugün 7 milyona yakın Filistinli kardeşimiz topraklarından uzakta yaşamaktadır. Sadece en ağır soykırımın yaşandığı Gazze’deki 1 milyon 700 bin Filistinli kuşatma koşullarında hayatta kalmaya çalışıyor, yüz binlercesi İsrail tarafından hukuksuz bir şekilde zindanlarda tutuluyor veya öldürülüyorlar. 



14 mayıs 1948 den bugüne, yani 70 yıldır Filistin halkı ve İslam ümmeti esaretin ve sefaletin acısını yaşıyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs bugün esirdir. Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze ve Batı Şeria'da kalanlar ise her türlü maddi ve manevi işkenceye maruz kalıyorlar, her gün birkaç şehit veriyorlar


Filistinli mücahidler, bütün imkansızlıklarına rağmen Siyonistlere dünyayı dar ediyor. Ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar mücadeleleriyle bize kıyam dersi veriyorlar. 


Filistinli Müslümanlar direniş destanı yazmaya devam ediyor. Tek istedikleri ümmetin arkalarında durmalarıdır. "Biz şehitlerimizin kanları ile, çektiğimiz acılara karşı sabrımız ile, ortaya koyduğumuz şanlı mücadele ile Allah'ın izni ile başarıya ulaşacağız" diyorlar. 


Ve yine diyorlar ki; bizi maddi ve manevi olarak destekleyerek hem direnişimizi güçlendirin, hem de mahşer günü hesabını verebilenlerden olun Ey Siverekli kardeşlerim! 


ABD ve Siyonist uşağı ülkeler hangi kararı alırsa alsınlar. Bizde diyoruz ki "Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. 


Şimdi ilk kıblemize; Peygamber Efendimizin (sav) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır.

Bugün Filistin halkının işgal altındaki topraklarına dönüşünün çok yakın olduğunu gür bir sesle haykırma günüdür.

Bugün, Filistin'e dönüş umudunu diri tutmak ve kökleştirmek amacıyla Filistin davasına olan bağlılık ahdimizi tazeleme günüdür.

Bugün, Mescidi Aksa için canımızı ve malımızı vermeye hazır olduğumuzu tüm dünyaya ilan etme günüdür.

Gün ihtilafları bir kenara bırakıp ümmet olma günüdür.

Gün ümmetin birliği için ayağa kalkma günüdür.

Gün tüm etnik ayrışmaya karşı ümmet bilincini kuşanma günüdür.

Rabbimiz Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de “İnanıyorsanız galip gelecek sizsiniz.” “Yeryüzüne benim salih kullarım varis olacaktır.” Diye buyuruyor. Bizler bu kitaba iman etmiş Müslümanlar olarak bir gün bu çekilen sıkıntıların ardından İslam’ın tüm dünyada hakim olacağına, Özgür Kudüs’te Mescidi Aksa’da toplu halde namaz kılacağımıza, zalimlerin korkulu rüyası olacağımıza iman ediyoruz. Bu uğurda malımızla canımızla mücadele edeceğiz.

Burada toplanıp İsrail’i lanetlemek sonra da paramızla onları desteklemek olacak şey değildir. Yahudi mallarını boykot etmeli, Müslümanları boykota teşvik etmeliyiz. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki düşmanlarımızın can damarı ekonomileridir. Onların mallarını boykot etmekle maddi kaynaklarını kesmiş oluruz ve böylece zulümlerine engel olmuş oluruz.

Ey Netanyahu, Ey Trump, Ey Putin, Ey Macron, Ey Esed, Ey Sisi, Ey İbni Selman ve yardımcıları ve ey zalimler şunu bilin ki geçmişte Firavun, Nemrud, Ebrehe nasıl helak olduysa sizin de saltanatınız ve krallığınız son bulacak ve cehenneme sürüleceksiniz."De ki: Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz! ”Âl-i İmrân-12

Diri diri toprağa gömdüğünüz çocukların ve mazlumların hesabını vereceksiniz.

Avrupa’nın Kur’ân-ı Kerîm’den rahatsızlığı, emperyalist işgale dur diyen nesillerin beslendiği yegâne kaynağın Kur’ân-ı Kerim olduğunu çok iyi bilmesindendir. Yüzyıl önce İngiltere müstemleke bakanının “Kur’ân’ı Müslümanların elinden almadıkça başarılı olamayız” ifadesi bu son açıklamayla bir daha tekerrür etmiştir. İslam düşmanlarının Kur’ân-ı Kerîm’e yönelik bu saldırılarına karşı, Müslümanların Kur’ân-ı Kerîm’e sımsıkı sarılıp onu daha çok okumaya, daha çok anlamaya ve daha çok hayata geçirmeye çalışmaları gerekmektedir.

Bu vesileyle; Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi destekliyor, Rabbimizden bu mücadeleyi muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz.

EY Rabbimiz!

Bu mücadelede ÜMMET olarak ayaklarımızı sabit kıl!

Bize izzetli olmayı nasip eyle

Bizi muttakilerden kıl! Mübarek kıldığın Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmeyi bizlere nasip eyle

Kahrolsun ABD, Yaşasın Filistin Direnişimiz! Siyonizm yenilecek, Filistin kazanacak! Emperyalizm yenilecek, Mescid’i Aksa özgürleşecek!”
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER