Açık Öğretim Ortaokul ve Lise Kayıt Yenileme Tarihleri Açıklandı

MEB'den AÖL öğrencilerinin beklediği açıklama geldi ve AÖL 3.dönem kayıt tarihleri belli oldu. Peki Açık öğretim lisesi 2017 kayıt yenilemesi ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme ile ilgili tüm merak edilenler...

Açık Öğretim Ortaokul ve Lise Kayıt Yenileme Tarihleri Açıklandı
2017 Açık öğretim Lise ve Ortaokul üçüncü dönem kayıt yenilemesi başladı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kayıt yenilemek isteyen öğrencilerin, 08-18 Mayıs 2017 tarih aralığında kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler. 


Halk Eğitim Müdürü Mahmut Kışlar yaptığı açıklamada "Kayıt yenileyen öğrencilerin aynı tarih aralığında ders seçimlerini de yapmaları gerekiyor. Zorunlu derslerin seçimi sonrası seçmeli dersler arasından seçim yapılabilir. MEB, AÖL öğrencilerini 35 kredilik ders seçme haklarını doldurup doldurmadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor aksi durumda mezun olamıyorlar. Kayıt yenileme işlemleri Halk Eğitim Merkezi'nin Camikebir Mahallesinde bulunan ek binasında yapılabilir" dedi.

3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Eğitimine devam eden öğrencilerin 08 - 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinden kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

3. Dönem sınavları 1 - 2 Temmuz 2017tarihlerinde yapılacaktır. Özellikle askerlik görevini yapan öğrenciler başta olmak üzere bu tarihlerde nerede bulunacaksanız sınav merkezinizi kayıt yenileme süresince bu merkeze göre Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranından yeniden güncelleyiniz.

NOT: 01-02 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle 17 yaşını doldurmuş silik, donuk veya aktif öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

AÖL GEÇME NOTU KAÇTIR?


AÖL 2. Dönem sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan daha önceden 45 idi ancak yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gereklidir. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlhan
İlhan - 2 yıl Önce

Kayit yapmak istiyom

İlhan
İlhan - 2 yıl Önce

Kayit yapmak istiyom

SIRADAKİ HABER