Bir Görev Değişikliği de Müftülükten Geldi

Şanlıurfa’nın Siverek İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’ın görev yerinin değiştiği bildirildi.

Bir Görev Değişikliği de Müftülükten Geldi

Diyanet İşleri Başkanlığınca tayin ve atama takvimi planlaması çerçevesinde 2018 yılında Siverek Müftüsü olarak göreve başlayan Mahmut Yıldızbaş’ın görev yeri değişti.

İlçede 2 yıl görev yapan Yıldızbaş’ın atama talebinin işleme alındığı ve yeni görev yerinin Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi olarak değiştiği bildirildi.

Müftülük koltuğuna yeni atama yapılana kadar vaiz Muhammed Alphan müftülüğe vekalet edeceği öğrenildi.

Mahmut Yıldızbaş Kimdir

979 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. İlkokulu "Siverek İsmet Paşa İlkokulu"nda, ortaokul ve lise öğrenimini "Siverek İmam Hatip Lisesi"nde tamamladı. 1998-2002 yılları arasında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okudu. 2006-2009 yılları arasında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi'de eğitim gördü. 2011 - 2014 yılları arasında "Kur'an'da Ganimet" tez çalışmasıyla Yüksek Lisans Öğrenimini Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tamamladı.

2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Türkoğlu köyünde imam-hatip olarak göreve başladı. Burada ve farklı yerlerde 3 yıl görev yaptı. Haseki Eğitim Merkezi İhtisas eğitiminden sonra 2009-20012 arasında Gaziantep'in Nizip ilçesi Akevler Camii'sinde imam-hatip olarak; 2012-2013 yılları arasında Kilis'in Elbeyli ilçesinde "İlçe Vaizi" olarak görevine devam etti. 05.11.2013 tarihinde Şırnak'ın İdil ilçesine "İlçe Müftüsü" olarak atandı.

Yıldızbaş, evli ve bir çocuk babasıdır. Arapça ve Almanca bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2020, 15:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Arzu
Arzu - 3 yıl Önce

Sivereğe gelmiş en iyi müftüsünü kaybettik yazık bize

Fişleyecek misiniz?
Fişleyecek misiniz? - 3 yıl Önce

Değişim üstüne değişim diye bu haberi hazırlamak tatlı su haberciliğidir. Gazeteci iseniz hazırlasanıza arka plan dosyaları. Açın çilenti dosyasını, yolsuzlukları, torpilli atamaları.
Yaz gazeteci yaz.

SIRADAKİ HABER