BŞB Belediye Başkanı Çiftçi: Sorunların Çözümü İçin Ortak Çalışmalıyız

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz Siverek'te bulunan Ulusal ve Yerel Medya temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

BŞB Belediye Başkanı Çiftçi: Sorunların Çözümü İçin Ortak Çalışmalıyız
İlçenin Cumhuriyet Meydanında bulunan Üçgen Park sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi gazetecilerin Siverek ile ilgili sorularını yanıtladı. Yapılan eleştirilere değinen Çiftçi şunları kaydetti. "Siverek nüfus ve yüzölçümü itibari ile en büyük ilçemiz. Yıllardır biriken sorunlar var ve bizler yönetim olarak şehrin alt yapı, üst yapı ve içme suyu ile uğraşırken bir yandan da marka şehirler oluşturmaya çalışıyoruz. Elbette eksiklerimiz var bu eksikleri siz değerli basın mensuplarının bizlere iletmesi iletişim halinde beraber çalışarak bu sorunların çözümü için çalışmamız gerekiyor. Çünkü bu memleket bizim bizler burada yaşıyoruz. Herkesin siyasi görüşü vardır ancak hizmet noktasında herkese ve her mahalleye eşit hizmet götürmemiz gerekiyor. Ben şu anda her siyasi görüşün Belediye Başkanıyım. Siverek'te bir çok anlamda diğer ilçelerimize oranla daha fazla hizmet geldiğini söyleyebilirim çünkü büyük bir ilçe olması nedeni ile ne kadar yüklenelim desek bile şuana kadar ulaştığımız oran % 53, bu oran yeterli değil işte bunun üstüne kata kata sorunları çözeceğiz.


İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


Siverek'te içme sularını kuyular vurarak gidermeye çalışıyoruz. Bu su kuyuları zaman zaman kuruyor veya sular çekilince su sorunu meydana geliyor ve yeni su kuyuları açmak zorunda kalıyoruz bunlarda yetmiyor. Su arıtma tesisimiz ile birlikte Fırat'tan gelecek olan su ile bu sorunların tamamı çözüme kavuşacaktır. 


İMAR'DA ADALET VE EŞİTLİĞİ SAĞLADIK


İmar bir şehrin kimliğidir. İmarı tamamlanmayan bir şehrin ne alt yapısını yapabilirsiniz ne de üst yapısını yapabilirsiniz. Bizler şu anda Siverek Belediyemiz ile birlikte İmar çalışmalarını tamamladık. Nizam planlarında herkesin eşit ve adaletli kat planı almasını sağladık. İsteyene 5 kat isteyene 7 kat değil. Bulunduğu bölgenin imar planında belirlenen azami kat ile yapılacaktır.


KÖY YOLLARI ve SICAK ASFALT

Şanlıurfa ilçeleri içinde ara sokaklarda ve ana caddelerde yapımına ilk başladığımız ilçe Siverek'tir. Bu anlamda Siverek Belediye Başkanımız Resul Bey'de destek oluyor ancak az önce belirttiğim gibi Siverek yüz ölçümü bakımından büyük bir ilçe ve grup yolları ve ara yolları işin içine kattığınız zaman muazzam bir yol ağı meydana geliyor. Bu noktada vatandaşlarımız müsterih olsun eksikleri biliyoruz ve gecemizi gündüzümüze katarak bunların tamamlayacağız" dedi.


ŞUSKİ TÜRKİYE'NİN EN UCUZ SUYUNU VERİYOR

Son zamanlarda vatandaşlardan gelen yüksek fatura şikayetine değinen Çiftçi şunları kaydetti. "Vatandaşlarımızdan su kullanım bedelinin yanında belirli vergiler alınıyor. Bunlardan biri de atık su kullanım bedeli diye. Şimdi bu bedel sizlere yapılan su kanalizasyon ve yatırımların daha fazla artması için alınmakta bunlar alınmadığı taktirde yatırımları nasıl sağlayacağız. Kaldı ki alınan bu ücretler ve su kullanım bedelini eklerseniz şu anda Türkiye'nin en ucuz suyunu veren Belediyeyiz. Bunu araştırın bakın göreceksiniz ki en ucuz suyu vatandaşımıza sağlıyoruz.


2018 TURİZM YILI OLACAK

Siverek'in Fırat ve Karacadağ'da doğal güzelliklerimiz var bunları değerlendirmeye aldık. Karacadağ için sosyal tesis çalışmalarımız var. Arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışıyor ve alan taraması yapılmakta. Takoran bölgemizin yolu yoktu şu anda orası tamamlandı ve Siverek Belediyemiz ile birlikte orada mesire alanları oluşturuldu. İlerleyen dönemde bunların somut adımlarını göreceğiz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER