Dicle ve Bağlar Mahallesinde Su Kesintileri Vatandaşı Mağdur Ediyor

Siverek ilçesinin yoğun nüfusuna sahip olan Dicle ve Bağlar mahallesinde yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor.

Dicle ve Bağlar Mahallesinde Su Kesintileri Vatandaşı Mağdur Ediyor
Siverek ilçesinin yoğun nüfusuna sahip olan Dicle ve Bağlar mahallesinde yaşanan su kesintileri vatandaşları mağdur ediyor. 


 İlçe merkezinde içme suyu borularını yenileme çalışma nedeniyle bir haftadır Dicle mahallesinde sular sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında sular kesiliyor. Mahallede 11 saat suların kesilmesiyle mahalleli çok zor durum da kaldığını ve aynı zaman da bazı evler suyu marketlerden aldığı için maddi anlamda da sıkıntı çektiğini belirti. 


Mahalle sakinleri SUŞKİ'yi aradıklarında çalışma var deniliyor. Ancak yıllardan beri özellikle yaz aylarının önemli bir kısmını suları kesik şekilde yaşıyoruz.  

SUŞKİ'den edindiğimiz bilgilere göre. Bağlar ve Dicle mahallelerinde su şebekesi yenilenmesi yapıldığını ancak Siverek'in su ihtiyacını genelde kuyulardan temin edildiğini yaz aylarında kuyuların çekilmesi ile başka kuyularda vurulmakta ancak bunun bile yetmediğini belirten yetkililer. Fırat'tan gelecek su ile bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını belirttiler. 

Mahalleli su kesintisinden yaşadığı sıkıntıya artık belediyeden bir çözüm bekliyor.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER