Efsanevi Başkan Aymaz için vefa gecesi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin il yapılması ve kalkınması amacıyla yarım asra yakın mücadele veren Koçali Aymaz için vefa gecesi düzenlendi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin il yapılması ve kalkınması amacıyla yarım asra yakın mücadele veren Koçali Aymaz için vefa gecesi düzenlendi.

Siverek Belediyesi, Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği ile Diyarbakır Siverekliler Derneğince organize edilen gecede duygusal anlar yaşandı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı gecede Koçali Aymaz’ın Siverek’in il yapılması amacıyla yarım asra yakın verdiği mücadele hazırlanan sunumla gösterildi.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneğinin kuruluşundan bazı siyasetçilerin mahkemeye verilmesine kadar birçok tarihi dönüm noktasının yer aldığı sunum geceye damga vurdu.

AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, belediye eski başkanları Lamih Odabaşı ve Ali Murat Bucak ile çok sayıda STK temsilcisi Aymaz’ı anlattıkları ses kaydıyla programa katıldı.

İl mücadelesinin yanı sıra hayatının da yer verildiği gecenin sonunda sivil toplum kuruluşlarınca Aymaz’a vefa plaketleri verildi.

Gecede söz alan STK temsilcileri, Aymaz’a verdikleri mücadele için teşekkür etti.

Vefa gecesi anısına konuşan Siverek Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Gülel, Koçali Aymaz’a minnet borçlu olduklarını söyledi.

Sağlık sorunları nedeniyle programa katılamayan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak gönderdiği mesajında, “Maalesef ki bu akşam sağlık sorunlarım hasebiyle yanında olamıyorum ama emin ol aklımda kalbimde senin ağabey. Ne büyük gurur ki seni tanıyor, çalışmalarına şahitlik ediyorum. Şahsım her fırsatta seni takdir ediyor ve her fırsatta teşekkür ediyorum. Yıllardır aynı kararlılık ve aynı azimle memleketimizi il yapma ve kalkındırma uğruna nice güzel çalışmalara imza attın ve halen de devam ediyorsun. İnanıyorum ki daha da devam edeceksin. Koçali ağabey sen Siverek’imiz için çok önemli ve çok kıymetlisin. Eminim ki büyük-küçük herkes bir şekilde ismine aşinadır ve yine eminim ki gelecek nesillerde senin ismini memleketimiz için önemini bilecektir. Her zaman dik duruşun ve kararlılığın gece-gündüz, yağmur-çamur, kar-kış demeden her fırsatta, her zorlukta Siverek’in ve Sivereklilerin yanında olduğun için sana teşekkür eder, sağlıklı ömürler diler ve ellerinden öpüyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER