Eğitim-Den Ankara Garı Açıklaması

Siverek Eğitim-Sen İlçe Başkanlığından Ankara Garı'nın yıl dönümünde Basın açıklaması.

Eğitim-Den Ankara Garı Açıklaması

Siverek Eğitim-Sen İlçe Başkanlığından Ankara Garı'nın yıl dönümünde Basın açıklaması. "Bundan tam 5 yıl önce, 10 Ekim 2015 tarihinde, Ankara Garı önünde ülke tarihimizin en büyük katliamı yaşandı. DİSK, KESK; TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla, EMEK-BARIŞ ve DEMOKRASİ için bir araya gelen on binlerce güzel insan, IŞİD üyesi canlı bombaların hedefi oldu. Katliamda kaybettiğimiz 103 arkadaşımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor.

10 Ekim 2015 tarihinde düzenlemek istediğimiz mitingimizin amacı, ülkemizin içine sürüklendiği şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses ortaya çıkarmaktı. Çocuklarımıza borcumuz olduğunu düşündüğümüz “BARIŞI” daha filizlenmeden yok etmeye çalışanlara barikat olmaktı. Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!’ demek için Ankara’daydık. ‘Artık kimse ölmesin’ diye haykırırken, Ankara’ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canilerinin hedefi olduk. Bu toprakların en vahşi katliamlarından biri gerçekleşti Ankara’da. Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti ve biber gazlı saldırısı çok sayıda arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. 103 arkadaşımızı, canımızı, yoldaşımızı kaybettik. Saldırı sonrasında 500’ü aşkın arkadaşımız yaralanırken, halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.Türkiye’nin başkentinde Ankara Garı’nda, binlerce polisin gözü önünde gerçekleştirilen ve sadece Türkiye değil, dünya tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen katliamla ilgili açılan davada sorumluların tamamının yargılanması ve katliamın gerçek faillerinin yargı önüne çıkarılması konusunda somut bir ilerleme sağlanamamıştır, azmettiricileri koruyan dahili olan kamu görevlilerini aklayan kararlar alınmıştır. Delilleri saklama ve karartma gibi tutumlar ortaya çıkmıştır. Katliamla ilgili istihbaratın emniyet birimlerine ulaşmasına ve ayrıca faillerin mahkeme kararları ile teknik ve fiziki takip altında olmalarına rağmen katliamı gerçekleştirmiş olmaları, yaşanan bu vahşette sorumluluğu olanların sadece yargılanan tutuklu sanıklar olmadığını açık şekilde ortaya koymaktadır. Statlarda hayatını kaybeden canlarımızı yuhalayan ve yuhalatanlar, saldırganları güven içinde gar önüne getirenler, mahkeme salonlarında üstünü örtüp korumaya çalışanlar insanlığa karşı işledikleri bu barbarca suç için tarih karşısında mutlaka hesap vereceklerdir.

Emek, barış ve demokrasi fikri, 10 Ekim’de bizlerden koparılan arkadaşlarımızın en büyük düşüydü. Bizler bu düşün peşinde koşmaya, arkadaşlarımızın düşünü gerçek kılmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yıllardır yasımızı, acımızı dahi yaşatmak istemeyen, 10 Ekim’in adını duyar duymaz teyakkuza geçenler bir gerçeği unutmamalıdır! Bizler her ne pahasına olursa olsun, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz! 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız!

Eğitim Sen olarak 10 Ekim’de kaybettiğimiz barış güvercinlerini bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, onlara sözümü yineliyoruz:

EŞİT, ÖZGÜR, DEMOKRATİK VE BARIŞ DOLU BİR YAŞAMI MUTLAKA İNŞA EDECEĞİZ!...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER