Gülpınar'dan Seçim Sonrası Önemli Açıklamalar

Siverek’in yeni Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve Ak Parti Milletvekili gazetecilerin karşısına geçti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde belediye başkanının sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etmesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen başkanlık seçiminde 3. tur sonucunda Siverek’in yeni Belediye Başkanı Ayşe Çakmak oldu. Yeni başkanın seçilmesiyle birlikte; Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı M. Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Ak Parti Siverek İlçe Başkanı Nedim Lale ve Siverek’in yeni Belediye Başkanı Ayşe Çakmak gazetecilerin karşısına geçti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz;

BUGÜN BİR SONUÇ DEĞİL, BUGÜN BİR BAŞLANGIÇTIR.

“Bugün Siverek İlçemizde bundan sonra Siverek Belediyesini idare edecek belediye başkanımızın seçimini yaptık.

Ben öncelikle seçim sürecinde gösterdikleri duyarlılıklardan dolayı bütün belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum, Ak Parti her zaman birliğin, beraberliğin, sevginin ve muhabbetin adresi olmuştur. Siverek ilçemizde de bu seçimlerde belediye meclis üyelerimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik Ak Parti’nin birliğinin ve beraberliğinin bir göstergesi olmuştur. Bu süreç içerisinde özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Siverek ilçemizdeki bu değişimi çok yakından takip etmiş, yine dün Ankara’da belediye başkan adayımız ile birlikte görüşmeyi kabul etmiş, uzun bir görüşme yaparak bundan sonra Siverek’te ve Şanlıurfa’da yapılması gereken yatırımları ve çalışmaları da orada birlikte irdelemiş olduk. İnanıyorum ki, Ayşe Çakmak hanımefendinin bundan sonra Siverek ilçemizde ve belediyede yapacağı çalışmalar, aynı zamanda Siverek’imize büyük yatırımların gelmesine vesile olacaktır. Bizim yerel yönetim anlayışımız, vatandaşa hizmet anlayışıdır, vatandaşın memnun olduğu hizmetlerin yapılacağı bir anlayıştır, o açıdan Siverek’te bundan sonraki süreçte vatandaşa en güzel hizmetlerin yapıldığı, en güzel yatırımların geldiği, istişarenin devamlı yapıldığı ve birlikte yönetim anlayışının ortaya konulduğu bir belediyecilik hizmetini inşallah burada görmüş olacağız, ben tekraren öncelikle oylarıyla Ayşe Çakmak hanımefendiyi belediye başkanlığı koltuğuna oturtan belediye meclis üyelerimizi tebrik ediyorum, Ak Parti grubunda hizmet veren kardeşlerimizi tebrik ediyorum, Ayşe Çakmak hanımefendiyi tebrik ediyorum. Bugün bir sonuç değil, bugün bir başlangıçtır. Hizmette bir başlangıçtır, yine bu süreci çok yakından takip eden Ankara’da birlikte devamlı istişare içinde olduğumuz ve Şanlıurfa’mıza, Siverek’imize devamlı istişare içinde olduğumuz çok değerli milletvekilimize teşekkür ediyorum, il başkanımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, tekraren yeni başkanımız Siverek ilçemize, Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun.

GEÇMİŞİ SİZ BENDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ, İNANIN ARZU ETTİĞİM MANZARA DEĞİLDİ.

Ak Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar ise yaptığı açıklamada ''Değerli basın mensubu arkadaşlarım, değerli hemşerilerim, değerli belediye meclis üyelerim, il başkanım, belediye başkanım ve genel merkezimizden buraya kadar teşrif edip bizleri onurlandıran değerli Mücahit Yanılmaz beyefendi, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Gerçekten bugün bizim açımızdan önemli bir gün, önemli bir adım attık inşallah, hep birlikte arkadaşlarımızla beraber, firesiz bir şekilde Ak Parti ruhunu, Ak Parti dayanışmasını çok güzel bir şekilde sergileyen arkadaşlarıma ben hassaten öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir şekilde bir tereddütte mahal vermeden, bir fitneye sebebiyet vermeden bu dik duruşu sergiledikleri için bütün bu söylentileri boşa çıkararak böyle bir duruş sergiledikleri için öncelikle ben çok teşekkür ediyorum, tabi Ayşe Hanım, onu öncelikle tebrik etmek lazım, hayırlı olsun inşallah, Arkadaşlar, baştan beri bizim arzuladığımız buydu. Daha fazla demokratik, daha katılımcı, daha çoğulcu bir yönetim anlayışıyla inşallah Siverek Belediyesi’ni hep birlikte, bütün arkadaşlarımızla beraber istişarenin ehemmiyetine binaen Siverek Belediyesini hep birlikte yöneteceğiz inşallah, daha önce niye olmadı, nasıl olmadı, hiç geçmiş defterleri açmadan, geçmişi siz benden daha çok iyi biliyorsunuz; ama inanın arzu ettiğim manzara değildi, bir durum söz konusu değildi kesinlikle, benim arzu ettiğim tablo inşallah buydu ve bugünden sonra adeta yeniden kazanmış gibi, sıfırdan kazanmış gibi bir Siverek’te bir belediyecilik anlayışını Ak parti belediyeciliğini inşallah hep birlikte tesis edeceğiz.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ BİRLİKTE TESİS EDECEĞİZ

Tabi burada en büyük avantajımız, değerli Mücahit Bey’in bahsettiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın buna çok önem veriyor olması, elbette ki bütün Ak parti belediyeleri bizim için çok önemli, bütün belediye başkanlarımız çok önemli; ama ben eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımız ki bunu dün birebir müşahede ettik, gördük. Bundan sonra özellikle Siverek’e çok daha fazla ehemmiyet verecek ve kendisi bizzat üstünde duracak ki, durduğunu da gösterdi, dünden beri birebir takip ediyor, arıyor, geldiğimiz günden beri akşam aradı, biraz önce aradı, neticeyi kendisine bildirdik, hiç bizim bildirmemize gerek kalmadan, zaten kendisi o kadar yoğun meşguliyetinin içinde Siverek’te seçim ne oldu, durum ne oldu birebir takip ediyor. Allah ondan ebeden razı olsun.

Tabi bu avantajı hep birlikte kullanacağız arkadaşlar, bundan sonra fitneye, dedikoduya hiçbir şekilde o alışagelmiş siyaset tarzına hiçbir şekilde mahal vermeden sizlerle beraber, tamamen işimiz hizmet deyip, görevimiz vazifemiz hizmet deyip, özellikle bugüne kadar çok üzüldüğüm, hiçbir şekilde bir türlü netice alamadığımız sonuçlandıramadığım, fakir fukara, mağdur, mazlum vatandaşların derdine bundan sonra çok yakın bir şekilde müdahil olup, onların dertlerine derman bulmanın çaresi ve arayışı içinde olacağız. Gerçek Ak parti belediyeciliği hep birlikte uygulayacağız. Biz bunu ihmal edilmiş bir dönemi geride bırakarak hep birlikte bundan sonra Ayşe Hanım’ın’ da başkanlığında bizlerin de Ankara’dan desteği, genel merkezimizin desteğiyle güzel bir şekilde Siverek’te güzel bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.

22 ARALIK TARİHİNDE  İSALE VE ARITMA TESİSİNİN İHALESİ YAPILACAK

Ayşe Hanım, Mücahit Bey ve İl başkanımızla yaptığımız görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımıza su durumunu arz ettik ve biliyorsunuz isale ve arıtma tesislerinin firmadan kaynaklı sıkıntıları vardı, tekrardan yapılması gerekiyordu, Sayın Cumhurbaşkanımız bizim yanımızda bakan beyi aradı, talimatını verdi ve ihale tarihi olarak biz çıktıktan sonra bakan bey beni aradı ve 22 Aralık tarihi isale ve arıtma tesisinin birlikte tek ihalesi yapılacak ve Siverek'imiz arzu ettiği suya kavuşacak, dediğimiz gibi bu makama oturmadan göreve başlamadan Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız müjdeydi, inşallah bunların devamı gelecek merak etmeyin, bundan sonra Siverek daha güzel şeylerle, projelerle anılacak. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER