İmam ve Eşi Camide Tadilat yaptı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Dardağan Mahallesinde görev yapan  cami imamı Metin Emeksiz, aynı mahallenin anaokulunda görevli olan öğretmen eşiyle birlikte caminin bakım ve onarımını yaptı.

İmam ve Eşi Camide Tadilat yaptı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Dardağan Mahallesinde görev yapan  cami imamı Metin Emeksiz, aynı mahallenin anaokulunda görevli olan öğretmen eşiyle birlikte caminin bakım ve onarımını yaptı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dardağan kırsal mahallesinde bulunan camide 9 ay önce göreve başlayan imam, aynı mahallede öğretmenlik yapan eşi Leyla Betül Emeksiz ile birlikte camiyi onarıp boyama işlemini gerçekleştirdi.

imam Metin Emeksiz, eşinin bu mahallede öğretmen olması nedeniye bu mahalleye eş durumuyla geldiğini, camiyi gördüğünde bakıma ihtiyacı olduğunu bu nedenle bir bakımdan geçmesi gerektiğini düşünerek çalışma başlattıklarını belirtti. 

                                                                                                                

İmkanlar dahilinde onarımı gerçekleştirilen caminin yeni halinin cemaat tarafından da çok beğenildiğini dile getiren Emeksiz: "Camimizin eskiyen duvarlarını boyamamız ve kıralan yerleri onarmamız gerekiyordu,  nihayetinde camiler Allah'ın evi  olarak imamlara emanettir. sağolsun eşime tadilat fikrini söyleyince bana seve seve yardımcı olacağını söyledi. Eşimin de bana yardımcı olmasıyla beraber boyama işlemiyle başladığımız tadilat alanını biraz daha genişleterek, bir hayırseverin desteğiyle tuvalet tadilatı için gerekli olan malzeme desteğini alarakkendi imkanlarımla usta çağırmadan fayanslarını değiştirdim, abdest alınan yerlerin onarımını gerçekleştirdik. Cemaatimizin namaz kıldığı halıların yıkanması gerekiyordu, sağolsun belediyemizden gelen ekiplerle birlikte halılarımızı yıkadık. Bu tadilat süreci aşamalarında eşim hamile olmasına rağmen sağolsun bana çok yardımcı oldu. Eşimin de yardımıyla camimizin boya gerektiren yerlerini çabucak bitirdik, elimizden geldiği kadarıyla camimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz." dedi.


 

      

Dardağan Anaokulunda görev yapan öğretmen Leyla Betül Emeksiz de eşi tarafından cami onarım fikrini duyunca mutlu olduğunu belirterek, bazen okulun tadilatı olunca kendisi de bize yardım ediyor, böyle karşılıklı yardımlaşıyoruz. "Caminin boyasını yaptık, kendisi de elinden geldiği kadar fayanslarını döşedi, halıları yıkadık. Temizliğini yapıyoruz, elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 18:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fethi Cinali
Fethi Cinali - 4 yıl Önce

Metin hocam, kolay gelsin, seni arıyoruz. Gelen arkadaştan pek memnun değil mahalleli. Eşinize de selamlar.

Hasan Çiçek
Hasan Çiçek - 4 yıl Önce

Metin Emeksiz Hocam Düzce'de de özellikle gençlere yönelik örnek faaliyetlerine şahit olmuştuk. Şimdi siverekte aynı örnek davranışlarına devam ediyor. Kendisini ve eşini tebrik ediyorum.

Serhat Nuri kılıç
Serhat Nuri kılıç - 4 yıl Önce

Sevgili eski hocamız burada da çalışkandı. Allah onu utandırmasın inşAllah.

SIRADAKİ HABER