Karavar: Çalışmalar Koordineli yürütülecek

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, devam eden ve yapılması planlanan yatırımların koordineli bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

Karavar: Çalışmalar Koordineli yürütülecek

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, devam eden ve yapılması planlanan yatırımların koordineli bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir, Türk Telekom, DEDAŞ ve AKSA Gaz tarafından 2019 yılında yapılacak alt ve üst yapı yatırımlarının ardından kontrolünü Siverek Belediyesi yapacak.

Geçmiş yıllarda kurumların farklı zamanlarda yaptıkları çalışmalar nedeniyle vatandaş ve esnafın yaşadığı sıkıntıların en aza indirilmesi amacıyla bu kararın alındığı belirtildi.

Çalışmaların vatandaşı mağdur etmemesi ve yatırımların daha hızlı tamamlanması amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar başkanlığında düzenlenen toplantıya kurum yetkilileri ve daire müdürleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, “2019 yılında yapılacak alt yapı yatırımlarıyla ilgili geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle cadde ve kaldırımların yapılması uzun süre almasının yanı sıra halkımızın mağdur olmasına sebebiyet vermiştir.” dedi.

Vatandaş ve esnafın mağdur edilmemesi amacıyla koordineli bir şekilde çalışması kararının alındığını dile getiren Karavar, şu ifadeleri kullandı: “Dolayısıyla 2019 yılında AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) tarafından büyükşehir yasasının gerektirdiği şartlarda imalatlarının düzeltilmesi ve kendileri tarafından yapılmasını talep ettik. ŞUSKİ yatırımlarının ardından müteahhit firmaların yapmış olduğu çalışmalar standartlara uygun yapılmadığından devam ettirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçmiş dönemde yapılmış olan kazı çalışmalarından sonra imalatları belediyemiz uhdesine bırakılmış ücretleri ödenmiş olsa dahi bu konularla ilgili imalatların belediyemiz ekipleri tarafından yapılmasını tercih ettik.”

Karavar, öte yandan Abdalağa ve Haliliye Mahallesi’ndeki kaldırım çalışmalarının da en kısa sürede başlatılacağını belirtti.

Firmaların yatırımlarını tamamlamasının ardından AYKOME tarafından yapılacak çalışmaların kontrolünün Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sağlanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER