KARAVAR, Muhtarlara Brifing Verdi

Siverek merkez ve kırsal mahalle muhtarları, Siverek Belediyesi tarafından yapımı devam eden hayvan pazarını gezdi.

KARAVAR, Muhtarlara Brifing Verdi

Fen İşleri Müdürlüğünce Siverek – Çermik karayolu 5’inci kilometresinde yapımına devam edilen hayvan pazarında hummalı çalışmalar sürdürülüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, merkez ve kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü aktaran Başkan Yardımcısı Cumali Karavar, “Aslında yıllar sürmesi beklenen hayvan pazarı inşaatını bizler çok kısa bir sürede yoğun çalışmalar sonucu mevcut duruma getirdik. Daha önce taşlık bir araziden ibaret olan alanın bugünkü haline gelmesi 6 aylık bir çalışmanın ürünüdür.” dedi.

Maliyetler konusunda da muhtarlara bilgi veren Karavar, şunları söyledi: “Demir sundurmaları daha önceki hayvan pazarına giden herkes görmüştür. Tabi biz bunları cüzi sayılacak ek bir maliyetle oradan sökerek buraya montajlarını yaptık. Yaptığımız 20 metre genişliğinde ve 4 kilometre uzunluğundaki yolun yanı sıra yolun hemen yanındaki derede ıslah çalışması yaptık. Taşıma usulüyle iş makineleri ve araçlarla 40 bin kamyon hafriyat kullandık. Bunu da 6 ay gibi kısa bir süreye böldüğümüzde 10 kamyonla günlük yaklaşık olarak 200 sefer yapar. Bu çok ciddi bir çalışma gerektiriyor.”

Hayvan pazarı yapım işinin belediye olarak yürütülmesinin önemine değinen Cumali Karavar, “Biz bu işleri taşeron firmalara ihale etmiş olsaydık hem bu kadar hızlı ilerlemez hem de bütçeye inanılmaz bir maliyet getirirdi. Biz haliyle bütçemizi de düşünerek işleri Fen İşleri Müdürlüğü olarak bizzat kendimiz yürütmeyi uygun gördük. Burada önemli bir nokta daha var ki ihaleye verilmiş olsaydı mevzuat gereği firma şartnamede belirtildiği gibi yapmak zorunda olacaktı. Belediye olarak yürüttüğümüz için esnafımızla istişare ederek çalışmalara yerinde müdahale etme şansına sahibiz. En nihayetinde burayı kullanacak olanlar hayvan pazarı esnafımız olması hasebiyle çalışmalar da onların talepleri doğrultusunda yürütüyoruz.” diye konuştu.

Karavar, daha sonra muhtarlarla birlikte hayvan pazarını gezdi. Karavar, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Mahalle muhtarları ise kendilerini davet ederek bilgi veren Başkan Yardımcısı Karavar’a teşekkür etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sukij
Sukij - 4 yıl Önce

Muhatrlari hayvan pazarına toplantı yapıyor rahmetli inek şaban dediği gibi manası derin sizleri oraya toplamasi

SIRADAKİ HABER