Kaybolan Çocuklardan Sevindirici Haber

   Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde karnelerini aldıktan sonra kayıplara karışan kardeşler, emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda  Şanlıurfa'da bulundular.

Kaybolan Çocuklardan Sevindirici Haber

       Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde karnelerini aldıktan sonra kayıplara karışan kardeşler, emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda  Şanlıurfa'da bulundular.  8'inci sınıf öğrencisi Medine ile 5'inci sınıf öğrencisi Bünyamin Baturalp karnelerini almak üzere eğitim gördükleri Yunus Emre Ortaokulu gitmek üzere evden ayrıldılar.  Karnelerini alan kardeşler eve dönmeyince ailesini endişelnemeye başladı, kendi imkanlarıyla okul ve mahalle bölgesinde arama başlatan aile bir sonuç alamayınca emniyete kayıp başvurusunda bulundular. 

             TÜM İLÇE SEFERBER OLDU.

Karnelerini aldıktan sonra eve dönmeyen kardeşlerin kayıp olduğu haberi sosyal medyada paylaşılınca tüm ilçe kardeşlerin bulunması için seferber oldu. sosyal medya hesaplarında biberir paylaşım yapan ilçe halkı bir nebze de olsa kayıp çocukların bulunması için elinden geleni yapmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmaların dışında bireysel olarak çalışma yürüten ilçe halkı çocukların bulunmasıyla beraber derin nefes aldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ SEFERBERLİK BAŞLATTI

      Dün sabah saatlerinde haber alınamayan çocukların bulunması emniyete kayıp başvurusunun yapılmasın ardından güvenlik güçleri çocukların bulunması için ilçe genelinde geniş çaplı bir arama başlattı.

okul bölgesinde bulunan kameraların incelenmesiyle başlatılan çalışmalar sonucunda çocukların bir iş yeri kamerasına takıldığını gören güvenlik güçleri aramalarını Şanlıurfa karayolunda yoğunlaştırdı.

geniş bir alanda çalışma başlatan ekipler, Baturalp kardeşlere ait son görüntüler, Şanlıurfa karayolunun 10. km'sinde bulunan  Siverek Devlet hastanesinin bahçesinde  elde etti.  Şanlıurfa yolu üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, sazlıklar ve sulak alanlarda da çalışmalarını yürüttü, ekipler çalışma yaparken çocukların aileleri de güvenlik güçleriyle beraber aramalara katıldı.

ÇOCUKLARDAN SEVİNDİRİCİ HABER GELDİ.

Çocukların karnelerinin kötü olduğu için kaçtığı iddia edilirken, çocukların bulunması için AFAD ekipleri, Jandarma, İHH ve emniyet güçleri çocukları bulmak için geniş bir alanda çalışma başlatırken, çocukların Ediz kırsal mahallesi yakınlarında görüldüğünün söylenmesi ekipleri hareket geçirdi. İlçe genelinde arama çalışmalarının sürmesinin yanı sıra çocukların anne ve babası da arama çalışması için  Hilvan'a gitti.  

Tanıkların beyanı ve kameraların izlenmesiyle Şanlıurfa istikametinde çalışmasını sürdüren güvenlik güçlerinin titiz bir çalışma sonrasında çocukların Şanlıurfa Otogarında izine rastladı. şehir merkezinde aramalarını sıklaştıran ekipler, çocukları rabia meydanında buldu. Çocuk şubeye götürüllen çocukların sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ailesine teslim edilmesi bekleniyor. 

 Çocukların bulunduğu haberi tüm ilçede adeta bir bayram havası yaşattı

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2020, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER