Kırtasiyelerde okul telaşı başladı

Siverek’teki kırtasiyeler 6 Eylülde başlayacak olan yüz yüze eğitime hazırlar.

Özel Haber / Şeyma Aydınlıkta-Habibe Karaçalı

Pandemi koşullarında ağırlıklı online yapılan eğitim-öğretimde 2021-2022 dönemi ise yüz yüze olarak 6 Eylül’de başlayacak. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ilk zilin çalmasını beklerken, son bir haftadır aileleri de okul alışverişi telaşı sardı. Harcamaların içinde en büyük payı ise kırtasiye ürünleri alıyor.

Okullar 6 Eylül de tüm kademelerde haftada 5 gün olarak yüz yüze eğitime başlıyor. Pandemi döneminde okulların kapanmasından dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan kırtasiyelerde okul hazırlık telaşları başladı.

Siverek’teki kırtasiye işletmecisi olan Mahmut Değmez, pandemi nedeniyle uzun süredir iş yapamadıklarından ötürü sıkıntı yaşadıklarını belirti. Fakat okulların açılması herhangi bir değişikliğin olmadığını söyledi.

20 yıldır Siverek’te kırtasiye işleten Mahmut Değmez konu ile alakalı şunları ifade etti;

“Kırtasiye ürünü fiyatlarında geçen seneye oranla yüzde 20 ile 30 arasında bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Genel anlamda her sektörde artış olduğunu görüyoruz, bu artış bizim sektöre de yansıdı. Artışın sebebi ise birçok ürünümüzün ithal olmasından kaynaklanıyor.

Bir öğrencinin kırtasiye maliyet aralığı ne kadar?

Bir öğrencinin kırtasiye maliyet oran aralığı 250 ile 300 TL arası değişiyor. Tabi ki tam kaliteli ürün alan vatandaşımızın alışveriş fiyatı ise 500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların 6 Eylülde açılacağını söylemesine rağmen henüz satışlarda herhangi bir değişiklik görülmedi. Önümüzde ki haftalarda okulların tam kademeli açılması ile birlikte satışlarda bir yükselme olmasını bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2021, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER