Koruma Altına Alınan Evler Tehlike Saçıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşlar her an yıkılma ihtimali olan koruma altına alınmış binalardan şikâyetçi oldu.

Koruma Altına Alınan Evler Tehlike Saçıyor
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucunda koruma altına alınan evler tehlike saçıyor.


Koruma altına alınan evlerin her an vatandaşların üzerine yıkılabileceğini ileri sürem vatandaşlar yetkililere seslendi.
Mahalle sakinlerinden Fahri Ocaklı şöyle konuştu: “Bu evi koruma altına almışlar ama burası haraba oldu. Gelip onarmıyorlar, satın da almıyorlar, bütçemiz de yetmiyor kendimiz tamir edelim. Evlerimiz hepsi boş. Bu alınan şey önlem değildir. Geçen gün koruma altına alınan bir ev çöktü adam biraz erken inmezse arabanın içinde ölecekti. Ne yapmak istiyorlar anlamış değiliz. Memleketi harabe ettiler.”
"Şimdiye kadar bütün başvurularımıza rağmen bir sonuç alamadık"


Hasan Çelebi Mahalle Muhtarı Cemal Mevlütoğlu ise tüm başvurularına rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, “Koruma altına alınan metruk evler her an yıkılma tehlikesi saçıyor. Biz bu sorunla ilgili yetkili yerlere başvurduk, dilekçelerimiz kaymakamlıkta ve belediyede mevcuttur. Şimdiye kadar bütün başvurularımıza rağmen bir sonuç alamadık. Vatandaşlar buralardan korkarak geçiyorlar. Biz buna bir çare bulunmasını istiyoruz. SİT alanın olduğundan dolayı hiçbir şey yapılamıyor. En kısa zamanda buna bir çare bulmaları lazımdır. Yarın burada bir bina çökerse birilerine başına bir şey gelirse sorumluluk kabul etmiyorum. Lütfen buna bir en atsınlar Yoksa bu sorunla ilgili cumhurbaşkanına bile gideceğiz.”


(Zeki Sonbayram- siverekgenclik.com)
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mesut YENİAY
Mesut YENİAY - 5 yıl Önce

Bu evlerin içleri çökmüş dış duvarları kalmış gelişi güzel korumaya alıp halkı mağdur edenlere hakkımızı helal etmiyoruz.mülkiyet hakkı hiçe sayılıyor.gaziantep te perili kayalar var binlerce yıllık tarihi yapılar bizim evler gibi kültürel değil hakiki tarih üstlerine gökdelenler yapılmış yollar parklar yapılmış.bürokrasiye kurban gidiyoruz ANLAYANA

Mesut YENİAY
Mesut YENİAY - 5 yıl Önce

Bu faydalı eserlerin sayısı çoğaltılmalıdır.her mahalleye her sokağa meydana bunlardan yapılmalıdır.yinede yetmez ankara ya meclisin bahçesine kızılay meydanına İstanbul a hemen her yere yapmak lazım bunlardan

SIRADAKİ HABER