Şanlıurfa'da 337 okula beyaz bayrak

Okulların temizlik ve hijyen açısından belli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde ...

Şanlıurfa'da 337 okula beyaz bayrak
2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı 1. döneminde yapılan denetimler neticesinde gerekli kriterleri taşıyan 337 okula Beyaz Bayrak, prinç levha ve sertifikaları Yönetici Akademisi Sürekli Eğitim Merkezinde yapılan programla verildi.



2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı 1. döneminde yapılan denetimler sonucu gerekli kriterleri taşıyarak Türkiye rekoru kıran okulların Beyaz Bayrak törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Sağlık İl Müdürü Op. Dr. Himmet Durgut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yaşar Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl yaptığı konuşmada ;“167 olan Beyaz Bayrak alan okul sayımızın 504’e yükselmesi bizleri mutlu etmiştir” dedi.



Beyaz Bayrak projesinde Şanlıurfa'nın Türkiye rekoru kırdığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Şerafettin Turan "Şimdiye kadar 167 okulumuz Beyaz Bayrak almış idi. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekiplerince yapılan hassas çalışma neticesinde bu dönem 337 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Beyaz Bayrak alan okul sayımız toplamda 504’e ulaşmış, % 7 olan Beyaz Bayrak alan Okul Oranımız % 23’e çıkmıştır" açıklamasında bulundu. 



Yapılan konuşmalar sonrası 13 ilçe ve merkezden Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara Beyaz Bayrak, prinç levha ve sertifikaları verildi.



AJANS URFA
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER