Siverek Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi Hizmete Başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşların Hastanede Acil servisten dert yandığı sorunlar bir bir çözüme kavuşturuluyor.

Siverek Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi Hizmete Başladı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde vatandaşların Hastanede Acil servisten dert yandığı sorunlar bir bir çözüme kavuşturuluyor.


Konu ile ilgili açıklama yapan Siverek Devlet Hastanesi Acil Servis sorumlusu Serdar Hanpolat şunları kaydetti. “Hastanemize gelen vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Hastanemizin acil servisi daha önce birinci kademe sağlık hizmeti verirken son yaptığımız iyileştirmeler sonucunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ikinci kademeye çıkarıldı. İkinci kademeye yükselmesi ile birlikte Acil serviste hastalarımıza hizmet veren sağlık personelimiz, hastalarımıza müdahale edebileceğimiz tıbbi cihazlarla birlikte müşahede alanlarımız aynı doğrultuda arttı. 


BÖLGEDE İLK ÇOCUK ACİL SERVİSİ SİVEREK’TE 


Bölge’de ilk ve tek çocuk acil servisinin Siverek’te açıldığını belirten Acil Servis sorumlusu Hanpolat şunları kaydetti. “İlçemizin yoğun nüfusu olması nedeni ile özellikle Acil serviste yoğunluk daha fazla oluyor. Bu yoğunluğu azaltmak ve gelen hastalara anında müdahale edilmesi adına Hastanemizde acil servisleri ayırdık. Bölgede ilk ve tek olan Çocuk acil servisi uygulamasını başlatarak yetişkinlerden ayırdık. Tabi bu yeniliklerin hayata geçmesinde hastane yönetimimiz ve çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmalarının büyük etkisi var” dedi. 


Hasta yakınlarından Ömer Karakoyunlu yaptığı açıklamada, "Annem ve babam yaşlı olduklarından sürekli hastaneye gidip geliyorum, özelikle acile geliyorum. Çalışmalarına bakıyoruz gerçekten çok güzel işler yapıyorlar. Temizlik olsun diğer şeyler olsun çok güzel. Doktorları, çalışanları, hemşireler hepsi çok iyi ve cana yakın davranıyor. Herkes kendisine düşen görevini yapıyor. Eskiden geldiğimizde malzeme eksikliği çoktu, doktorlar azdı. Ama şimdi çok şükür her bölümde birkaç doktor var, acilde de örneğin eskiden 2-3 hemşire bakıyorsa şimdi 5-6 hemşire bakıyor. Eskiden her yere biz hastamızı sedyelerle götürmek zorundaydık ama şimdi kapıda hastalarımız karşılanıyor ve nereye götürülmesi gerekiyorsa hasta bakıcıları götürüyor. Çok güzel bir uygulama yani, hastane yönetimini ve çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.


Köyden yakınını acil bölümüne getiren Harun Gılgıl, "Geçen senelere nazaran bu sene hastanede hizmet çok daha iyi. Gerek hastaları karşılamaları, güler yüzlülükleri, artı temizliği, tüm bunlarda bir sıkıntı yok. Eskiden her acil hastamızı getirdiğimizde hemen civar illere sevk ediliyordu. Şu anda doktorlarımızın gelmesiyle, hastalarımıza burada tedavi yapılıyor. Bu da bizim açımızdan çok önemli bir gelişme" ifadelerini kaydetti.



Haber Merkezi
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER