Siverek'te Depremden olumsuz etkilenenlere psikolojik destek

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için devlet millet el ele yoğun bir çalışma içindeyken Siverek Sosyal Hizmetler merkezi ekipleri depremden korkan, olumsuz etkilenen vatandaşlara psikolojik destek veriliyor.

Siverek'te Depremden olumsuz etkilenenlere psikolojik destek

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için devlet millet el ele yoğun bir çalışma içindeyken Siverek Sosyal Hizmetler merkezi ekipleri depremden korkan olumsuz etkilenen vatandaşlara psikolojik destek veriliyor.

Çalışmalardan dolayı sosyal hizmet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi” Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak 24.01.2020 tarihinde Elazığ Sivrice merkezli yaşanan deprem sonrası İlçemizde depremden etkilenen ailelere psikososyal destek sunulmuştur. Bu amaçla afet sonrası kişilerin psikososyal iyilik hallerini korumak ve herhangi olası davranış bozukluklarını önlemek ve/veya gidermek amacıyla içsel ve dışsal gerekli psikososyal destek sağlanmıştı. Müdürlüğümüz tarafından 9 Psikososyal destek ekibi oluşturulmuştur. Ekiplerimiz 25.01.2020 Cumartesi ve 26.01.2020 Pazar günü saha çalışmaları yapmıştır. Bu ekiplerimiz 12 köy ve 3 merkez olmak üzere toplamda 15 adreste 18 aileye Psikososyal destek sunulmuştur. Görüşmeler sonucunda toplamda 85 kişiye ulaşılmıştır. Görüşmeler sırasında depremden etkilenen ailelere gerekli Psikososyal destek kapsamında deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler, depremden etkilenen ve duygu-durum bozukluğu yaşayan bireylere depren sonrası stres ile mücadele eğitimi ve başa çıkma yöntemleri,  yaşanılan konutlarda fiziki hasar varsa gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirme yapılmıştır. Rehberlik ve yönlendirmeler kapsamında 17 aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirilmiştir.   Depremden etkilenen 2 çocuğun ise Müdürlüğümüz Psikososyal destek ekibi tarafından çocukların takibi yapılacak olup gerekli danışmanlık sunulacaktır. Müdürlüğümüze bağlı Hilvan Şubemizde ise oluşturulan 3 ekip ise; 8 adreste 11 aile ve 60 bireye ulaşmış olup gerekli Psikososyal destek ve yönlendirme yapmıştır” açıklaması yapıldı

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER