Siverek'te yasak dinleyen yok!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde tüm Türkiye'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasına dikkat edilmediği gözlendi.

Siverek'te yasak dinleyen yok!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde tüm Türkiye'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk günlerinde dikkat edilirken, son günlerde vatandaşların havanın ısınması ile birlikte kendilerini sokaklara ve parklara attılar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma kararının ardından 29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile yayınlanan genelgelerde açık olması gereken iş yerleri ve izinli olanlar genelge ile açıklanmıştı. Siverek'te vatandaşların açıklanan bu kısıtlamalara pek dikkate almadığı gözlendi. Bayram öncesi olması nedeni ile Bayram alışverişi için gelen vatandaşlar açık olmaması gereken iş yerlerinde alışveriş yaptığı gözlendi. Bazı vatandaşlar ise ATM kuyruğunda beklerken bazıları ise kendilerini parklara attı. 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ 

Bazı vatandaşlar yasağa uyarak iş yerini kapatırken, bazıları ise yasağı hiçe sayarak iş yerini açması sonucu haklarının gasp edildiğini savunan bazı vatandaşlar herkesin yasaklara ve tedbirlere uymadığı için dert yandı. Kısıtlama öncesi ülke genelinde yayınlanan vaka sayısının elli bini geçmesi nedeni ile başlayan kısıtlamaları vatandaşların uymaması ile önümüzde ki süreçte uzatılması gündemde. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER