Siverek'te Ramazan'ın vazgeçilmezi baklava

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan baklava vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Siverek'te Ramazan'ın vazgeçilmezi baklava
Tatlılarının sultanı olan el emeği ve mükemmel malzeme kullanımıyla ustalığın lezzetli bir harmanı olarak ön plana çıkan baklava, Ramazan ayında da yine sofraların vazgeçilmezi oluyor. 


      Ramazan ayında da çok fazla talep olduğunu belirten Baklavacı Şemsettin işletme sahibi Burak Gelgör, Siverek'te iftar sofralarının olmazsa olmazının baklava ve tatlı çeşitleri olduğunu söyledi.

Baklava işletmecisi Gelgör , "Ramazan bereketiyle geldi. Normal zamanlardaki üretim ve satışlar üç kat daha arttı. Baklavanın yapımı çok da basit değil başından sonuna kadar hepsi ayrı bir hüner gerektiriyor. Hamurunu, kesimini ve pişirimini ayrı bir usta yapıyor. Kısaca baklava imece usulü hazırlanıyor. Ramazan ayında yoğun üretimimiz oluyor. Ramazan ayında tatlı tüketimi de artıyor bundan dolayı vatandaşlarımız baklavaya yoğun bir ilgi gösteriyor. Baklavalar kendi imalatımızdır. Bu ayda ürünlerimizde indirim yaptık. Ramazan ayı münasebetiyle çeşitlerine göre baklava fiyatlarımız 12 ila 26 TL arasında değişiyor. Bununla birlikte müşterilerimizin talepleri doğrultusunda toptan ve perakende satışlarımızda mevcut. İstedik ki, bütün iftar sofralarında bulunsun." dedi.




Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER