Siverek'te Toplu Taşımada Yeni Dönem

Siverek'te Toplu Taşımada Yeni Dönem

Siverek'te Toplu Taşımada Yeni Dönem
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon merkezi tarafından hayata geçirilen 'Toplu Taşımada Dönüşüm' projesi kapsamında Siverek ilçesinde 51 yeni halk otobüsü düzenlenen törenle hizmete başladı. Hizmetin sahibinin millet olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Milletin güler yüzü bizim yüzümüzdür" dedi.

Şanlıurfa ve ilçelerinde toplu taşımada dönüşüm projesini hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplu taşımada dönüşümü Siverek ilçesinde başlattı. Siverek ilçesinde kooperatif bünyesinde hizmet veren otobüsler yenileri ile değiştirilerek sayıları artırıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon merkezi tarafından alınan 51 adet halk otobüsü düzenlenen törenle hizmete başladı. Engellilere uygun bir şekilde dizayn edilen otobüsler 52 yolcu kapasiteli olup içerisinde son sistem kamera ve klima yer alıyor. 7 metrelik 51 otobüsün hizmete alınması için Siverek Şehirlerarası Otobüs Terminalinde düzenlenen törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek Halk Otobüsü Kooperatif Başkanı Mahmut Bozdağ, Muhtarlar ve araç sahipleri ile vatandaşlar katıldı.


BAŞKAN ÇİFTÇİ, MİLLETİN GÜLER YÜZÜ BİZİM YÜZÜMÜZDÜR


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Siverek ilçesinde yaptığı projeleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hizmetin sahibi millettir, milletin güler yüzü bizim yüzümüzdür diyerek şunları söyledi. "Siverek'te toplu taşıma kooperatif tarafından yürütülüyordu. Bu taşıma sistemi, kapasitesi ve kalitesi Siverek ilçemize yakışmıyordu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon merkezi birimimiz tarafından Siverek ilçesinin ulaşım kapasitesi artırıldı. Siverek büyüyor, yeni mahalleler yeni güzergahlar oluşuyor ve araç kapasitesini artırmış olduk. Araç sahibi olan kardeşlerimize büyük bir katkı sağladık. Araçlar klimalı, engellilere uygun, Urfa kart sistemi ile Siverekliler kartını okutacak ve bu hizmetten faydalanacak. Siverek'in bu medeni duruşu ve güzel yaklaşımı olayın çözümünde pozitif bir etki yarattı ve 51 aracımızı hep birlikte hizmete koymuş oluyoruz. Siverek'in canını taşıyoruz. Genci, yaşlısı, öğrencisi ve kadınlarımızı taşıyoruz muhakkak suretle günlük yaşamda stres olur ama her zaman şoförlerimiz Siverek ve Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde güler yüzle ve iyi niyetle yolculuklar yapılsın. Ulaşımda yeni yenilikler yapıyoruz. Hizmetin sahibi millettir, milletin güler yüzü bizim yüzümüzdür. Milleti memnun etmişsek ne mutlu bizlere ve emanetin hakkını vermişsek akşam başımızı yaştığa rahat koyuyoruz ve rahat bir şekilde uyuyoruz. Otobüs durakları, otobüs transfer merkezi ve yeni otobüslerimizin Sivereklilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


B
aşkan Çiftçi'ye yetkilileri tarafından sembolik anahtar hediye edildi. Anahtar teslim töreninin ardından davetliler açılış kurdelasını keserek otobüslerle şehir turu yaptı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER