Siverek’li Kamyonculardan Takograf Eylemi

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde dijital takografı Protesto etmek için kara yolunda toplanan kamyonculara emniyet izin vermedi.

Siverek’li Kamyonculardan Takograf Eylemi

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde dijital takografı Protesto etmek için karayolunda toplanan kamyonculara emniyet izin vermedi.

       Kamyoncu esnafı 2020 ‘de yürürlüğe giren kamyonlardaki dijital takograflardan veri indirme ve bu verilerin bakanlığa gönderimini zorunlu kılan yönetmeliği protesto etmek amacıyla İlçenin Abdalağa mahallesinde Siverek –Şanlıurfa Karayolunun kesiştiği Prof. Dr. Kâmil Turan Bulvarında bulunan alanda toplandı.

    Eylemin yapılacağı yerde açıklama yapan kamyoncular şu ifadeleri kullandı: “Dijital takograf istemiyoruz, vergimizi ödüyoruz, pul parası veriyoruz, öğrenci okutuyoruz, taksit ödüyoruz, aramızda okuma yazma bilmeyen arkadaşlarımız bile var, bizler veri bildirimini yapmayı bilmiyoruz ve sürekli cezai işleme maruz kalıyoruz, biz dijital takograftan anlamıyoruz ve istemiyoruz” dediler.

     İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri kamyoncuların karayolunu trafiğe kapatmasına izin vermezken olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, kamyoncular ile görüştü. Yıldırım, kamyoncularla yaptığı görüşmede, kamyonculara yapılan eylemin yasak olduğunu ve dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kamyoncular alınan güvenlik önlemleri ardından eylemlerine son vererek kamyonları ile korna çalarak karayolundan ayrıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmet kızıltoprak
İsmet kızıltoprak - 4 yıl Önce

Siverek şoferlerı önce gitsinler aynaya baksın ondan sonra eyleme gitsinler

SIRADAKİ HABER