Siverek’te 400 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde daha önce tekstil fabrikası bulunan iş insanı Onur Bakşi, 400 kişiye iş imkânı sağlayacak yeni bir fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Siverek’te 400 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde daha önce tekstil fabrikası bulunan iş insanı Onur Bakşi, 400 kişiye iş imkânı sağlayacak yeni bir fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlçenin Şanlıurfa karayolu üzerinde 3.500 metre kare alan üzerine yeni fabrika için düzenlenen temel atma törenine AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde iş insanı Onur Bakşi yaptığı konuşmada şunları kaydetti. 200 kişiden fazla ekibimiz ile bölgeye yatırım ve istihdam sağlamanın haklı gururunu içerisindeyiz, Ülkemiz için üretimin öneminin farkında olduğumuz bu süreçte bizler elimizden gelen çabalarla seferber olup yeni yatırımımız olan bu rakamı 400 kişiye çıkarmak için emin ve istikrarlı adımlarla alt yapı çalışmalarına devam etmekteyiz. Yeni projemiz enerji verimliliğini kendi bünyesinde sağlayan ve Yeşil’e önem veren fabrikamız Siverek için yeni bir başlangıç olması dileğiyle adımımızı atıyoruz, Sayın Milletvekilimizin istihdama gösterdiği önemin farkındayız bugüne kadar bizlere her konuda destekleyerek yatırımlarımızı attırmak adına bizleri teşvik etmesi sonucu bu fabrikamız yatırım kararını aldık, bundan sonraki sürekçe yeni projeler ile istihdam yükü konusunda sorumluluk alacağımıza gerekli hassasiyet içerisinde yeni yönetim yatırımlarına odaklanacağımızın müjdesini herkesle paylaşmak isterim’’ dedi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak törende yaptığı konuşmada ‘’Bugün burada aslında yatırımcımız Onur bey kadar heyecanlı ve mutluyum, Siverek adına güzel bir projeye hep birlikte imza atmanın haklı sevincini ve heyecanını bende yaşıyorum çünkü Siverek gerçekten genç dinamik ve iş gücüne ciddi bir katkı sağlayabilecek bir bölgeye sahip, özellikle de yatırımcının ilgisini ve alakasını geçebilecek 6’ıncı bölge teşvik bölgesi olduğu için yatırımcıların gerçekten gözdesi olabilecek bir noktada, o yüzden bugün buradaki bu yatırımın hem Siverek adına güzel bir gelişme, Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’ın katkılarıyla yatırımcıları bölgeye çekme noktasında en önemli güven unsuru olarak kendisini görüyoruz. Yatırımlarımızın ikinci unsuru ise Organize Sanayi bölgesinin yapım çalışmalarıdır bizleri bu konuda yalnız bırakmayan her adımında bizlere destek vermesinden dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum, ben huzurlarınızda yatırımcımız onur beye çalışanlarına bugün bizlere bu güne şahitlik eden herkese Siverek halkı adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ise konuşmasında şunları kaydetti. ‘’Böyle bir yatırımın Siverek’te canlanacak olmasından dolayı istihdam gibi Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük sorunlarından biri olan istihdamın önündeki engeller biraz da olsun bertaraf edebilecek bir yatırıma hep birlikte imza atabilmek için sizlerle bir arada olmayı arzu ettim. Değerli yatırımcımız Onur beye teşekkür ediyorum temennimiz Siverek’te böyle yatırımcıların çoğalmasıdır, organize sanayimizde Ankara’da çok ciddi temaslarda bulunduk, İnşallah Organize sanayi bölgemizde faaliyete geçtiğinde Siverek’e güzel ve yeni yatırımlar tesis edilecek ve istihdamın önündeki büyük engeller kalkmış olacak ve gençlerimizin artık dışarda iş aramak zorunda kalmadığı gençlerimizin Siverek’te istihdam edildiği ekmek parasını rızkını memleketinde kazandığı ortamlara hep beraber kavuşacağız, İnşallah Siverek bundan sonra sanayi bölgesi olarak anılmaya başlar, bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER