Siverek’te artan vakalar korkutucu! Hastane dolmak üzere...

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde koronavirüs vakalarında hızlı bir artış yaşanıyor. İlçede peş peşe mahalleler karantinaya alınırken, hastaneye yatışı yapılan 150’ye yakın vakanın olduğu öğrenildi.

Siverek’te artan vakalar korkutucu! Hastane dolmak üzere...

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde koronavirüs salgını ciddi boyutlara ulaşıyor.

En çok karantina kararının uygulandığı ilçede son 1 haftada vakalarda artış yaşandı. Bir firmada çalışan 21 işçide koronavirüs tespit edilmesinin ardından ilçeye bağlı Ayvanat, Şirinkuyu ve Yenişehir mahallerinde de 12 kişinin testi pozitif çıktı. Vakaların ardından 40 bin nüfuslu 3 mahalle karantina altına alındı. Salgının cenaze töreni ve taziye ziyaretleri yapanlardan bulaştığı iddia edildi. 

İlçede bugün yine Yenişehir, Ayvanat, Esmer Çayır ve Dicle Mahallelerinde yaşayan 5 kişide virüs tespit edilmesi üzerine yeni karantina kararları alındı. Yenişehir Mahallesi Bahri Karakeçili Caddesinde ikamet eden bir kişide COVID-19 pozitif çıkması nedeniyle ile ilgili bina, Yenişehir 28. Sokak,  Ayvanat 9. Sokak, Dicle Mahallesi 12. Sokak ve Esmer Çayır Mahallesi 25. Sokaktaki binalar karantinaya alındı. 

İlçedeki virüs yayılım hızı endileşe yaratırken, 205 Yataklı İlçe Devlet Hastanesinde 150’ye yakın pozitif vakanın olduğu öğrenildi. 

İlçeyle ilgili yeni tedbir kararlarının alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 01:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER