Siverek’te Bisikletçiler Kalp İçin Pedal Çevirdi

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Bisikletçiler kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdi.

Siverek’te Bisikletçiler Kalp İçin Pedal Çevirdi
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Bisikletçiler kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdi. 


İlçede bulunan Kalbin İçin Pedalla grubu "Kalp Sağlığı haftası" nedeni ile farkındalık oluşturmak için bisikletle şehir turu attı. 


Konu ile ilgili Kalbin İçin Pedalla sözcüsü Mustafa İncealan yaptığı açıklamada şunları kaydetti. 

"Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. Uzmanlar, fiziksel hareketsizliğin, toplum sağlığı için çok tehlikeli seviyelere geldiğine dikkat çekip, hareketsiz şehir yaşamının kalp damar hastalıklarının önemli sebeplerinden olduğuna, fakat hareketli bir yaşam sürdürmenin hastalığın önlenmesinde önemli yer tuttuğuna özellikle vurgu yapmaktalar.

Kalbin İçin Pedalla Grubu olarak "Kalp Sağlığı Haftası" vesilesiyle kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek, kalp hastalıkları riskini azaltacak önlemlerin başında yer alan hareketliliğin, birey sağlığı ve dolayısıyla toplum huzuru, ülke ekonomisi, çevre ve yaşanabilir bir gelecek için en önemli araçlardan biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık yaratarak toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla ‘’KALBİN İÇİN PEDALLA’’ sloganıyla halk turu düzenliyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER