Siverek'te

Siverek'te "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi

Siverek'te
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği ile çocuklara namaz eğitimi verildi.

Kur’an Nesli Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından " Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği kapsamında, 15 gün boyunca, abdest ve namaz eğitimini tamamlayan çocuklar için Halit Bin Velid Camisinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe anne, baba ve kardeşleri ile gelen çocuklar namaz kılmayı öğrenmenin heyecanını yaşadı.


Yaklaşık 1.5 saat süren etkinliğin sunum, konuşma, ilahi ve dua başta olmak üzere tüm aşamalarında çocuklar görev aldı.

Etkinlik Esma Ay tarafından okunan Kur'anı kerim tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Nurullah Şeker, anne babalara seslenerek, çocuklarına namaz kılmayı öğretmeleri çağrısında bulundu.
Etkinlikte minik çocuklar tarafından ilahiler ve şiirler okunarak, namazın önemini anlatan tiyatro oyunu sergilendi.

Program yapılan dua ile sona erdi. Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Kur'an Nesli Platformu Siverek Koordinatörü Mehmet Aydın, amaçlarının çocukları küçük yaşta namaz ile tanıştırmak olduğunu belirterek, " Kur'an Nesli Platformu olarak çeşitli vesilelerle çocuklarımızı namaz ile tanıştırmak istiyoruz. Siverek Koordinatörlüğü olarak STK'larla yaptığımız program doğrultusunda çeşitli mahallelerde çocuklara 15 gün süren abdest ve namaz eğitimi verdik. Eğitimini tamamlayan çocuklar için bugün bir etkinlik düzenledik.Etkinlikte emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER